Utvecklingen

Vy 1988

Så här såg "trädgården" ut 1988, året efter vi tog över. Deprimerande... Nedan en skiss av Iann Eklund Tinbäck över hur trädgården såg ut (ungefär) år 2013.

Plan

Det här är en av våra första rabatter. Vi var så nöjda och vi tyckte det var så vackert! Nu är den omgjord till en floxrabatt med buskar och lite andra perenner.
Lagerplatsen 1988 Lagerplatsen 2008
Örtagården 1988 Örtagården är också ett tidigt projekt. När man tittar på fotografiet nu fattar jag inte hur vi kunde få för oss att göra något överhuvudtaget! Allt detta ogräs!!! Jag blir trött bara jag ser det...
Idag ser det helt annorlunda ut!

Örtagården 2008

Vi har ett litet "berg" på tomten. På fotot till vänster har vi just rensat bort allt snöbär och lyckats göra rabatter och en liten grusad yta.
Nu växer här buskar, små träd, perenner...
Platån 1989 Platån 2008

Här har vi just fått till formen på stenpartiet i Vita Trädgården. Idag är det inget stenparti längre utan ett woodland!
Vita Stenpartiet 1989 Vita Stenpartiet 2007
Torv 1992 Vårt första torvparti är klart! Koreagranen (Abies koreana) är nyplanterad.

Torv 2007 Titta på den nu! Nu använder vi sågen för att rädda de stackars plantor som växer under den. Jag trodde barrväxter växte långsamt men jag trodde fel!
Detta var några bilder för att visa att det hinner hända mycket på 20 år! Växter vill inget hellre än att växa och det gör de fortare än man kan ana. Jag är väldigt glad över att vi fotograferat under årens lopp för man glömmer fort hur det såg ut i början.