LATEST NEWS: sorry only in Swedish.

Race 1+2 i Eropean Superkart Series på Most i tjeckien 15/5-17/5.

Hej igen och nu på den fina banan i Tjeckien Autodrom Most och det kom ca 30 startande som skulle göra upp.

Även denna gång har Roosemark-Racing hjälp av Fidde som sköter mycket av meckandet.

Teamet hoppas att ha lite mer flyt denna helgen mot den de hade senast nere i frankrike.

Första träningen går bra det var mer ett pass för att friska upp minnet på banan för det var 2 år sedan Tomas körde här senast.

Första tidskvalet får Tomas till en mycket bra tid som står sig även på andra kvalet så Tomas får starta på en 7e plats.

Dags för start och regnet hänger i luften men det kommer inget utan det spricker upp och blir riktigt bra väder Tomas får till en riktigt bra start och ligger på en 7e plats efter 6 körda varv men på 6e varvet så har motorn börjat suga i sig kylarvattnet så det blir till att bryta för att inte motorn skall total skrotas.

Så även denna kväll blir det en hel del skruvande för Tomas och Fidde (GABEEN ??).

Kl 10.00 söndag och dags för andra finalen och nu är det mycket fint väder ca 23 grader varmt.

Tomas startar även idag på ruta 7 och Tomas får till en mycket fin start men Tomas känner ganska snart att det inte är något vidare krut i motorn men Tomas kämpar på och slutar till slut på en 9e plats.

Och det får ju vi vara nöjda med tanke på omständigheterna säger Tomas.

Men nu är det bara att åka hem och vara med familjen och jobba för om ca 2 veckor bär det iväg igen och även denna gång till Most fas tå är det EM igen.

 

 

MAGNY-COURS 2009 Europamästerskapet deltävling 1+2

Hej igen och nu var de dags för första racet för 2009 på Magny-Cours Frankrike.

Tomas, Bosse & Fidde kom ner till banan sent torsdag kväll och blev inte insläppta förrän på fredag morgon kl 07:00.

Men karten var hyfsat färdig för att köra så det var bara att börja bygga upp tältet med mm.

Kl 11:00 var det dags för de första metrarna i den nya Scherman karten och den nya motorn för Tomas.

De första varven går okay men med lite fel bestyckade förgasare men så på 4e varvet så dör motorn och Tomas får bryta, det visar sig att säkringen till tändsystemet gått sönder så det var bara att börja leta efter ett el fel, men efter en stund så hittar de en kabel som låg mot jord så det var inget svårt att fixa.

Så nu var det bara att fixa i ordning karten till första tidskvalet och nu hade det även kommit lite regn men det var inte till räkligt blött för att köra på regndäck.

Så på första varvet börjar det spruta vatten från ena toppen på Tomas Yamaha motor så det var bara att bryta och helt utan någon varvtid.

Så var det bara att börja mecka igen och nu visade det sig att det var några gängor i cylindern som gått sönder, så det blev till att byta cylindrar mm så det var mycket skrudande för att få motorn färdig för provstart, för andra tidskvalet är redan kl 9:00 på morgonen.

Dags för andra tidskvalet och nu var det mycket blött så det var bara att montera på regn sulorna och kvalet gick fint Tomas tog en 5e tid av de som var ute och körde men tack vare att det var så blött så gick det inte komma ner till de tiderna som var från fredags kvalet och det är den bästa av två kvaltider som räknas, så det blev en 35 tid för Tomas.

Några timmar senare var det dags för första finalen och Tomas startade i 18e ledet på 35e plats så det var långt fram till de där framme, men starten går och Tomas får till en hyfsad start men in i första kurvan så är två kartar av banan och drar ut en massa grus och damm som Tomas får väja för och hamnar långt bak i fältet, men kör sedan upp sig till 21e plats och det får man ju vara nöjd med tycker Tomas men som hade hoppats på en 15e plats för det är bara de 15 första som får EM poäng, men det är bara att ta nya tag för det är ju en final kvar på söndagen säger Tomas med ett leende.

Dags för final 2 och i strålande sol ca 25 grader.

Tomas får till en mycket bra start och kör upp sig till en 18e plats.

Så nu är det bara att packa och åka hem för att ladda batterierna för om ca en månad bär det av till Most där första racet i Tyska mästerskapet går av stapeln.

Tack för denna gången.

 

 

Hej igen och nu på Karlskoga del tävling 3+4 i SM 2008

30/5  -  1/6  -   2008

Tomas och Bosse trodde på en mycket bra helg.

Det hela börjar på lördagen med ett träningspass på morgonen och Tomas som hade sin nya motor som precis kommit hem från Finland skulle provköras för första gången.

Den kändes mycket bra tyckte Tomas som fick en 4e tid och Tomas som inte kört på banan på 2 år.

VARMT det var mycket varmt ca 30 grader varmt så det var bara att försöka hälla i sig så mycket vatten man bara kan sa Tomas med ett leende.

Dags för tidskval Tomas kör ut på begagnade däck och laddar på för kung och fosterland men in på tredje varvet i slutet av start och mål rakan var det slutkört med den Finske motorn men lyckas ändå få en 7e tid, så det var bara att vänta på skräp bilen att plocka upp mig säger Tomas.

Med drygt 3 timmar kvar till Race 1 så var det mycket ont om tid att byta tillbaka till den gamla motorn, men i 30 gradig värme med svetten sprutande hinner Bosse och Tomas precis få ihop den och provstarta innan det var dags att rulla bort till start.

Fältet rullar sakta upp mot start och lamporna slocknar och fältet är iväg Tomas får till en kanon start och skall precis till att köra om Vesa till höger men då tänker Vesa likadant och Tomas får snällt lägga sig bakom och vänta tills första kurvan men Tomas kan hålla sin start plats som var 7e plats,

Men efter ett par snabba varv så har Tomas tagit sig förbi några kartar och är i bak bågen på Stefan Malm som i sin tur ligger i bågen på Thomas Johansson,

Och med 4 varv kvar så kommer även Ingvar Bjerge upp i bågen på Tomas  men det  blir Thomas Johansson etta och Stefan 2a Tomas 3a Bjerge 4a och alla passerar mållinjen inom 1,3 sec så det var tätt race.

Så med en tredje platts i bagaget så var det bara att luta sig tillbaka och andas ut lite efter all stress innan. Så lite koll på motorn så den mår bra och lite polering så var det bara att lägga sig i tid så man är pigg och kry för morgon dagen som vi kör final 2 kl 10.30 säger en svettig Tomas som bara längtar att få duscha av sig.

Söndag och final 2 kartarna rullar sakta upp mot lamporna och Tomas får även idag till en kanon start men idag tar Tomas och försöker till vänster om Vesa istället och det går bättre men där är istället Stefan Malm som även idag fick till en mycket sunkig start från andra start rutan, så Tomas får snällt lägga sig bakom Stefan fram till första kurvan Tomas nu på en 6e platts men som gårdagen så börjar Tomas plocka placeringar men idag orkar inte Tomas riktigt fram till Stefan och Thomas.

Så det blir samma ställning som lördagen och med dessa resultaten så är ställningen följande..

1a Thomas Johansson 95p

2a Stefan Malm 85p

3a Tomas Roosemark 59p

4a Vesa Lehtinen 49p

5a Markus Nyberg 40p

6a Robin Nilsson 32p

7a Ingvar Bjerge 30p

Mm mm

Så med en mycket lyckad helg så nästa gång vi hörs blir från SM I Falkenberg om ca 6 veckor tack och HEJ.

 

 

 

 

 

 

 

Hej igen och nu på Nogaro i Frankrike EM 2008  4-6/4

Och även denna gång så ligger det långt ner i Frankrike så det blir för Tomas & Bosse att åka redan på tisdag efter jobbet för att hinna ner till träningarna som är på fredagen.

Men resan går bra men segt men väl nere 227 mil senare så är det bara att packa upp och denna gång hade Tomas fixat garage att stå i för det skulle vara upp till 800 meter till banan från tältet annars vilket bara var en lögn men bokat är bokat så 1300 kr senare så stod de klara för race i sitt fina garage och de som inte stod i garage stod ca 30 meter där ifrån.

Tomas hade nu även fått leveransen av Bridgestone däcken som de inte hört så mycket bra om men det var ju bara att prova och det visade sig att denna gång så stämde ryktena. däcket var en katastrof att köra på, så det var bara att börja jaga Dunlop.

Tomas lyckades få tag på 2 set till sig och 4 set till Peo & Robin men sedan var det helt slut det var som Peter Elkman sa det är lättare att hitta guld i depån än att hitta Dunlop.

Träningarna går bra Tomas ligger de 2 första passen på 12 plats (av de som då kört med transponder 40st).

Lördag och dags för 2 tidskval där Tomas lyckas få en 26e tid.

På kvällen så bestämmer sig Tomas & Bosse att de är klara med karten trotts att Tomas sett att det var lite spikningar på kolvarna.

Söndag och finaldag klockan är 7.00 och Tomas vaknar och har grubblat på kolvarna hela natten och bestämmer sig för att byta.

River isär motorn dit med nya kolvar bestyckar om förgasarna monterar ihop allt. Hinner precis starta och rulla bort karten på vagnen dit de andra förarna står för att bi utsläppta på banan för att köra första finalen som skall köras kl 9.40. upp ställning 20minuter före.

Tomas & Bosse skall precis till att lyfta ner karten när det börjar pissa ut vatten under karten och det visar sig att Tomas glömt att dra en skruv till toppen på den nedre cylindern Bosse springer och hämtar verktyg och Tomas lossar kåpan och avgasröret för att komma åt och nu börjar de släppa ut de andra kartarna på banan.

Tomas drar skruven som lossat Bosse fyller på nytt vatten de drar igång karten igen och det verkar tätt lyfter ner karten och så bär det iväg som tur var så skulle förarna samlas upp på start rakan och där få sina placeringar .

Starten går och det är mycket rörigt i starten de i täten vevar med armarna i luften om att det kommer bli ett varv till men så var inte fallet helt plötsligt slocknar ljuset och starten går så Tomas tappar en hel del placeringar ner till 36e plats.

Tomas lyckas ändå köra upp sig till en 20e plats så det var bara att fixa lite små justeringar för kl 14.20 var det dags för final 2.

Tomas får till en mycket bättre start ligger på en 16e plats in i första kurvan där Tomas får en kart in i sidan och Tomas skickas av banan men med mycket tur så fastnar inte Tomas i sand fållan utan kommer precis igenom den och ut på gräset innan farten tar helt slut. Photo by: Vincent Caro

Tomas får lite fäste i gräset och kommer ut på banan igen efter ca 150meter i terrängen, men nu ligger Tomas på en 58 plats och en bra bit efter de andra, men efter ca ett varv är Tomas ikapp och börjar plocka placeringar så efter 14 varv så går Tomas i mål på en 26e plats och det får man ju vara nöjd med säger Tomas med ett leende på läpparna.

Nu är det bara att börja packa och åka hem för om 3 veckor är det dags för första tävlingen i SM som går på gropiga Svista banan i Malmö ihop med STCC.

Så ha det nu så bra så länge HEJ DÅ!!

 

 

Hej igen nytt år & nya tävlingar.  Nu är det dags för race i franska serien i Albi 217 mil från götet.

Väl nere efter två dygn i Husbilen så var det bara att bygga tält mm och besiktiga in karten.

33 startande blev det till slut som skulle tävla så det blir ett rejält start fält.

Dags för första träningen på Lördags morgonen och blir på delvis blöt bana så Tomas väljer att köra på regn däck med tanke på att det är första gången Tomas kör på denna bana och första gången som Tomas kör med denna motorn så är det viktigt att få många varv i kroppen.

Det slutar med att Tomas får en 6e tid vilket var mycket kul.

Och Tomas tycker motors känns väldigt bra och karten känns som vanligt kanon.

Och så var det dags för första tids kvalet som blir på torrt.

Tomas kör lugnt första varvet för att få upp tempen på motorn, ut på rakan så har Tomas fått den temp han vill ha och tar och laddar på kör om 4 kartar på start och mål rakan och skall lägga en bra tid men så in i första kurvan så kör en kart rakt in i sidan på Tomas så var det färdig åkt detta kval.

Så det var bara att börja mecka så karten skulle vara klar till andra tids kvalet som bara var 2 timmar bort.

Men det fixar sig för det gick få dit röret från den gamla motorn.

Även detta tidskval går på torrt, och Tomas får till en 8e tid och nu märker även Tomas att det var lite fel drevat men det går inte göra något åt för till den nya motorn saknas de dreven som Tomas skulle behövt.

Men så med lite små pill och en god natts sömn så var det dags för första finalen där Tomas får till en bra start men in i 3e kurvan så är det någon som hjälper Stefan Malm av banan och ut i däcken så det blir att åka efter sefety car ett par varv innan de bestämmer sig för att bryta racet.

Final 2 blir på blött under lag och en hel del regn, Tomas får till en bra start ligger 6a in i första kurvan men med lite hjälp av någon annan förare så snurrar Tomas och får stopp på motorn och ligger nu sist men Tomas lyckas putta igång karten och tar upp jakten på de andra kör upp sig bra i fältet men senare lyckas Tomas snurra igen men denna gång så lyckades han på helt egen hand, Tomas puttar igång karten igen men nu har Tomas blivit passerad av täten så det var bara att köra vidare på skoj, Tomas drar in på täten och lyckas på sista varvet passera Damien Payart som ligger på 5e plats, Tomas slutar som 12a med en 4e tid så det hade gått riktigt fort, så med facit i hand så hade Tomas bara fått legat i täten hela tiden utan att behöva köra om kartar hela tiden så skulle det nog varit en bra kamp om pallen.

Men då vet Tomas att den nya motorn går bra och det var ju det som de åkte ner för att prova.

När jag frågar Tomas varför han lyckats snurra så mycket, För det brukar inte Tomas göra, Tomas säger då att det är den nya motorn som svarar på gas på ett helt annat sätt än den gamla men det är ju bara att vänja sig säger Tomas med ett leende…..

Så nu är det bara att packa och åka hem 217 mil phu för om 3,5 veckor så är det dags för att åka ner igen och denna gången är det till Nogaro i Frankrike där första EM tävlingarna skall gå av stapeln men då är det bara 224 mil så det är inte så farligt. Hm.

 

Hej igen och nu för Em finalen som går av stapeln på ljuva Sachsenring i Tyskland.

Tomas och Bosse såg mycket framemot denna bana som de inte åkt superkart på förut.

Banan är mycket backig det går upp och ner och är nog närmare 35 meters höjd skillnad mellan lägsta och högsta punkten på banan.

Det börjar med 2 träningspass på fredagen och på andra passet så går det hål i Tomas avgasrör så det blir att bryta alldeles för tidigt., och på lördagen så börjar det med ett tidskval på morgonen kl:8.00 på blöt bana där Tomas väljer att starta på sliks.

Det börjar mycket bra men det är halt men så börjar det att torka upp och Tomas kan börja öka takten men så helt plötsligt så tappar karten orken och Tomas får bryta med ett trasigt reedblad.

Så det är bara att börja mecka för om ett par timmar så är det dags för första finalen.

Tomas startar på 23 plats och får till en helt okay start men tappar ner till 27e plats och på fjärde varvet tappar Tomas farten men efter ett par varv i lugnare tempo så kommer Tomas tillbaks och slutar på en 13e plats. Att Tomas tappade farten var att höger fram däck tappade hela slitbanan så Tomas trodde att han skulle få punktering.

Söndag och final 2 skulle köras kl:16.10 så det var bara att fixa små justeringar på karten och sedan var det bara att börja packa.

Final dags Tomas får till en mycket dålig start ligger på en 30e plats efter ett varv troligtvis fel bestyckat på lågfarten så den svarade inte på litet gaspådrag så Tomas tappade en hel del i starten.

Men efter ca 2 varv börjar Tomas få upp ett bra tempo och börjar plocka placeringar Tomas slutar som 11a och det gjorde att Tomas slutade på 20e plats i EM 2007.

Så tack för detta året nu skall Tomas hem och brottas med döttrarna som skall bli stora syrror i oktober.

 

Hej igen och nu på Knutstorp Final i SM superkart 2007

Tomas & Bosse kom ner till Knutstorp på fredag förmiddag för det skulle vara 3 träningspass som skulle vara bra för Tomas att köra för Tomas har inte kört på denna banan förut.

Och till Tomas förtjusning så regnade det hela dagen och Tomas körde som aldrig förr han bara flög fram och var helt klart bland de snabbaste.

Det kunde ju inte börja bättre säger Tomas med ett leende , lite justeringar på kvällen inför det fria tränings passet som är till morgonen.

Träningen börjar bra Tomas får till en 5e tid men så vid en inbromsning så ryker det bara till och Tomas får precis stopp innan banan tar slut och det visar sig att en unibal i framvagnen brustit.

Så det var bara att fixa dit lite nya delar och på det igen men nu var det dags för tidskval och Tomas får till det okay men efter en 8 varv åker Tomas in i depån och har ett konstigt ljud från bakvagnen, Tomas tror det kan vara ljuddämparen som ligger an mot bakbågen så det var ju lätt fixat.

Tomas startar i på en tionde plats i finalen och får till en bra start men redan efter 4 varv så bryter Tomas med en rasad tredje växel, så det var inte ljuddämparen som lät.

Tomas har nu något att pilla med till kvällen, får fixat lådan och provstartar och allt låter fint, så det är bara att gå och lägga sig så man är utvilad till final 2 som är på söndagen.

På morgonen regnar det och Tomas bara ler, men det slutar och det blir till att köra på sliks.

Tomas får till en kanon start och ligger på en 6-7e plats in i första kurvan precis bakom Lars Hektor som Tomas vet har snabba grejor men ut ur första kurvan gasar Tomas och Lars på men Lars kart axar ingenting och Tomas som fick mycket bra fart blir helt överrumplad av Lars kart och får ställa sig på bromsen för att inte åka in i Lars och då får Tomas ett kast som inte går att häva så Tomas snurrar runt och ut i gräset som är så blött så det inte går att komma där ifrån så det var slutkört för Tomas ännu en gång denna helg.

Micke Wärn vinner före Stefan Malm 3a Thomas Johansson så slutresultatet i SM topp 3 blev följande.

1 Micke Wärn

2 Tomas Johansson

3 Stefan Malm

Så även detta mästerskap slutar det med en Yamaha på första platsen.

Men tack för denna gång tills vi hörs nästa gång som blir från Sachsenring nere i Tyskland där EM finalen går av stapeln.      

 

Hej hej alla monster diggare nu var det dags för race på Falkenberg i SSK serien.

Med en hektisk vecka för att få klar Martins kart så vi kunde komma ner i tid till träningarna som var på fredagen, vilket sket sig.

Så vi kom ner fredag kväll och packade upp tält mm och fixade lite små justeringar på Martins Kart.

Men så var det lördag och Martin & Tomas kartar var färdiga för första träningen som var kl 9.00 men inget regn (tur för det sa Martin som var mycket skeptisk till att köra första gången och då på regn).

Träningen gick mycket bra Tomas fick till bästa tid av de som var ute och körde och Martin bara log när han kom in och det leendet satt kvar en bra stund , Martin tyckte det mäktigaste var bromsarna i slutet av rakan.

Men så var det inte så lång stund tills det var dags för nästa pass och nu hade ju Martin fått blodad tand, men när Tomas skulle varm köra Martins motor så var det missljud i växellådan så det blev bara för Tomas att ta på sig meckar kepsen och riva ner växellådan , så det blev ingen träning men å andra sidan så fick ju Martin se hur växel lådan såg ut.

Tomas hittade felet ett drev och en axel som skurit , men så var allt ihop och så var det dags för att varmköra den igen innan de skulle ut på tidskvalet.

Som går som en dans för teamet Tomas på första plats och Martin på en 9e av de 15 kartar som kommit för att göra upp, Martin var mycket nöjd med att kapat 3 sekunder från första passet och började nu känna sig hemma i karten. 

Söndag morgon och dags för första finalen där Tomas startar 1a och Martin i 5 led på 9e plats och nu regnar det till Martins fasa men Tomas var glad Tomas som älskar att köra i regn.

Tomas får till en kanon start och får till en lucka med en gång som han bara ökar.

Martin däremot redan på master varvet lyckats få imma på visiret och så lyckas inte få upp det men när de kommer ut på rakan till start ser Martin till sin förtjusning att det är röda lampor tända och tror då att det skulle vara ett varv till innan start så när Martin lyckas få upp visiret smäller det bara till och alla kartar försvann i att moln av rök, så det var bara att jaga på sa Martin med ett leende.

Martin har några fighter med några kartar men lyckas ändå fixa en 7e plats, när jag frågade Martin vad han nu tyckte om att köra i regnet så var han som frälst Martin kunde inte stå still han var helt lyrisk med känslan av vilket grepp man hade på det blöta underlaget.

Så nu med lite små justeringar så skulle teamet vara klara att köra andra finalen som var några timmar bort.

Tomas tar och bestyckar om Martins kart så motorn skulle bli lite piggare nu när Martin kommit igång, så skulle den bara varmköras

Men så händer det som inte får hända växellådan rasslar igen och Martin får slänga in handduken , Bosse misstänker att oljepumpen inte fungerar som den skall.

Tomas startar även nu som master.

Precis när Karten är färdig men nya slicks och Bosse håller på att varm köra så öppnar sig himlen och det börjar ösregna i ca 1 minut sedan kommer solen fram och banan börja torka upp.

Tomas får till en bra start men Tony bromsar mycket sent och med rykande däck kommer in i första kurvan före Tomas.

Tomas ligger tätt bakom Tony i ett par varv och banan visade sig ha torkat upp fint det är bara ett litet parti som de får ta det lite försiktigt på, Men så i slutet av rakan kan Tomas bromsa sig förbi och sedan dra ifrån och segra.

Så nu var det bara att börja packa för teamet och åka hem och förbereda sig för Knutstorp som är nästa helg där Tomas skall köra SM finalen.

 

Men tack för denna gång tills vi hörs nästa gång.      

 

Hej igen och nu på EM deltävling 3+4 på Assen Holland.

Tomas och Bosse var nere i Assen vid 15 tiden på Torsdagen.

Fredagen började med ett tränings pass som Tomas valde att inte köra.

Andra passet körde Tomas och det gick mycket bra tills kedjan gick av efter 7 varv.

Sedan var det dags för första tidskvalet som också gick bra en 20e tid blev det av 60 startande.

Och på kvällen plockade Tomas och Bosse isär motorn och bytte kolvar och cylindrar.

Så var det lördag och dags för andra tidskvalet som Tomas bättrade sin tid med nästan 1sec.

Och med den tiden blev det att Tomas kommer starta i båda finalerna på 19e plats.

Söndag och publiken började strömma in det är helt otroligt väder första finalen går kl 11.00

Och då är tempen uppe på 26 grader redan och fältet närmar sig start och det går mycket sakta och Tomas får till en dålig start och ligger efter ett varv på 26e plats.

Men efter starten och in i 3e kurvan är det en kart som får sladd och snurrar och blir stående i fel riktning och alla kartar utom en hinner väja och kör då rakt in i den stillastående karten och det blir till att åka 4 varv efter safety bilen men så drar raset igång igen och Tomas kör upp sig till en 14e plats och Micke w låg på en 3e plats med möjlighet att plocka ettan och tvåan men så lossar en topplocks skruv och motorn börjar tappa vatten och motortempen stiger och motorn tappar effekt och Micke tappar placering efter placering och slutar på 13e plats precis framför Tomas.

Så blir det att stoppa lite mat i magen montera nya däck och tanka och förbereda sig för andra finalen som går kl 16.10.

By: Vincent CARO

Och nu är det varmt ca 32 grader i luften och då närmare 40-45 grader nere vid asfalten, men nu fick Tomas till en mycket bättre start behåller sin placering men det blir mycket trafik och omkörningar men Tomas slutar ändå på en 18e plats och det får vi vara nöjda med idag säger Tomas som nu skall hem och hjälpa Martin som köpt Tomas gamla kart med Martins första race som skall bli av nere på Falkenbergs banan med ssk serien och vi får se om Tomas även kommer att köra när han ändå kommer att vara på plats.

För nästa race för Tomas blir i sådant fall på Knutstorp med STCC.

Men tack för denna gång tills vi hörs nästa gång.      

 

Hej igen och nu på Västkustloppet med STCC Superkart SM deltävling 3+4

Nu var det ju lite pirrigare för Tomas & Bosse än vad det brukar vara med tanke på att STATOIL en av Roosemark-Racings största sponsorer ordnat med buss resa ner till Falkenberg för en hel del folk som skulle heja på Tomas så det skulle bli fina placeringar vilket det kunde blivit både lördagens race & söndagens.

Men det hela börjar med att Tomas kvalar in på en 8e tid men med lite justeringar mm så skulle nog inte det vara några problem.

Denna helg hade Tomas & Bosse förstärkning av Kricke Fröven som skulle hjälpa till med skruvandet så var Tomas barn och sambo med

Race 1: Tomas får till en bra start ligger och kampas med BoBo och Lars-Åke och Marcus & Jonas, men Marcus och Lars-Åke får problem och får bryta.

Tomas har jobbat upp en lucka mellan BoBo och sig Tomas ligger nu 5a men så börjar Monica närma sig och på 12e varvet är Monica uppe i bågen på Tomas & i slutet av rakan så kan Monica lätt ta sig förbi men istället för att ligga kvar i sitt spår så väljer Monica att svänga in precis framför Tomas och där bromsar hon till mycket tidigt och Tomas blir mycket överrumplad som själv brukar bromsa ca 40meter senare så Tomas låser upp sina bromsar och drar rakt in i Monica som snurrar runt och av banan och även Tomas snurrar.

Film final 1

Så var det slut åkt för Tomas detta race.

Men det var bara att ta nya tag inför söndags finalen som även då Tomas startar som 8a.

Tomas får till en mycket bra start ligger flera varv som 4a en bit bakom Stefan M som sedan fick bryta med ännu ett motor haveri, så nu ligger Tomas 3a men Monica närmar sig snabbt bakom och efter ett par varv så kan hon ta sig förbi i slutet av rakan men nu var Tomas beredd på den tidiga in bromsningen.

Tomas hänger inte riktigt med Monicas tempo i ett par varv men så tänker Tomas att det är en 3e plats det handlar om och håller ett högt tempo och sparar inte på däcken som Tomas vet slits väldigt mycket på denna bana med tanke på Tomas höga total vikt så nu var det vinna eller försvinna som gällde.

Tomas börjar knappa in på Monica igen och efter ett par varv så kan Tomas lätt bromsa sig förbi i slutet av rakan så Tomas slutar som 3a vilket var mycket kul

Med tanke på den stora publiken och sponsorer som var på plats mm och viktigast av allt så var Tomas flickor och hejade på pappa när han körde sin första tävling hemma för året.

Tack för denna gång och nästa gång blir det från EM i Assen (Holland)

 

Hej igen och nu var det nere på Magny-Cours igen men nu ihop med F1

 Denna helg hat Tomas & Bosse förstärkning av en gammal kart polare till Tomas som heter Johan Johansson.

Det hela börjar okay för Tomas på tids kvalet som var på fredagen ,får till en 20e tid med lite fel justerad vinge.

Så var det dags för första finalen på lördagen Tomas får till en helt okay start ligger på en 15e plats efter ett par varv

Men så när Tomas passerar start och mål så ser vi att det läcker något efter karten och det visar sig sedan att en kyl slang lossnat så Tomas fick bryta med ett litet motorhaveri.

Men nu var det ju några timmar till nästa race så det skulle inte vara några problem att fixa motorn till dess säger Tomas och nu var första racet en så kallad för final så nu får man starta som man kom i mål så Tomas får starta på 36e platts till den riktiga finalen som går lite senare under dagen.

Så var det dags för start och Tomas får även denna gång till en okay start.

Tomas har en hel del fina fighter under loppet bland annat med BoBo W, Robin N , Tommie E , Lars H mm.

Tomas slutar på 20e plats och det får vi vara nöjda med tanke på vilken placering Tomas startade på.

Svenska resultaten.

Stefan M    2a

Micke W   4a

Peo O        19e

Tomas R    20e

BoBo W     21e

Hektor       22e

Tommie E  23e

Robin N     Brutit

Jalle           Brutit

 

Tack för denna gång och nästa gång blir på Falkenberg SM med stcc.

 

Hej igen och nu på Jyllands-Ringen i Danmark

Lördagens friträning gick mycket bra lite fel drevat men Tomas fixade en 4e tid,

Så med lite justeringar med drevningen så var det dags för första tids kvalet som Tomas valde att köra på

gamla däck och det gick fint det med Tomas slutade även nu på en 4e plats strax bakom Poul V. Petersen med 4 tiondelar.

Men till andra kvalet så valde Tomas & Bosse nya däck för att se hur karten fungerade med det.

Det gick mycket bra Tomas kapade närmare 1,5 sec och det var bara Micke som var snabbare med 3 tiondelar.

Så det slutar med att Micke startar etta Stefan Malm 2a Tomas 3a PvP 4a.

Första finalen blir starten mycket stökig start lamporna som skulle slockna slocknade aldrig så det blev att Tomas fick en mycket dålig start efter ett varv ligger Tomas på en 9e plats med en hård kamp med PvP så slutar Tomas som 3a Micke som 2a Stefan som segrare.

Men det som var roligast denna final var tiderna som Micke och Tomas fixade under racet om de nu stämde är en annan fråga men man får ju lita på tidtagningen och då körde Micke ett varv på 1:05.731 och Tomas på 1:05.975 och den som var närmast var Stefan på 1:06.966 så hur vida det stämde vill jag ha osagt (men det är klart att det stämde säger Tomas med ett leende).

Photo by Bosse R

Så efter första pall platsen för Tomas i år så var teamet mycket nöjda, så nu till nästa final som var lite senare på dagen.

När det var dags för andra finalen var det närmare 40 grader ute på banan.

Och Tomas får till en lika sunkig start denna gång i och med en tjuv start som gör att Tomas blir stängd.

Tomas ligger 9a efter ett varv, men ligger bakom Adam Smith från England som fått bra snurr på motorn men precis vid en Innbromsning så blåser Smith sin motor så Tomas åker igenom en dimma av aluminium och vatten.

Sedan var det bara att plocka placeringar David Maxim får en stop & go straff för tjuv start.

Tomas ligger ett par varv efter Tommie Eliasson från Malm Racing men Tomas kan bromsa sig förbi honom i slutet av rakan.

Sedan var det bara att hålla järnet för Tomas som även nu slutade på en 3e plats Micke 2a Stefan Malm 1a.

Och nu det roliga som är ett ont måste och det är att packa (ej kul).

Tack för denna gång och nästa gång vi hörs så är blir det från Magny-Cours i Frankrike där Tomas och 43 andra superkart dårar skall köra 2 st uppvisnings race i hopp med F1 som kör sitt tidskval på lördagen och sedan stannar teamet kvar och ser på F1 racet som körs den 1e juli.

Tack & Hej.

 

Hej igen och nu i Tyska serien på Oschersleben 20/5-2007

Ja nu var Tomas och Bosse framme och färdiga för att tävla igen och nu på den fina banan Oschersleben i Tyskland.

Det börjar med träning och tidskval som går lite sådär.

första tidskvalet skall Tomas provköra Maxxis däck och får då ändra höjden på karten fram

men glömmer då att dra framvagnen.

Däcken kändes mycket bra de första varven men sedan började det kännas konstigt säger Tomas, karten började skrapa i och tappar greppet bak och Tomas åker in i depån och då ser Tomas att karten ligger på backen fram så det var ju inte så konstigt att karten kändes konstig.

Andra tidskvalet går bättre Tomas får till en 10 tid och nu på sina gamla typ av däck som Tomas känner sig hemma med .

Så Tomas får starta i 5e led på 10e plats.

Dags för första start och Tomas lyckas över varva motorn precis innan start och då bryter styrboxen tändningen för ett ögonblick och då surar motorn igen så det tar ett par sekunder innan den börjar gå rent igen så Tomas tappar ca 20 placeringar.

Men Tomas lägger i en överväxel och kör upp sig till en 8e plats.

Race 2.

Tomas får till en bra start och är med fint i starten och plockar de första varven en del förare och är sedan uppe i bågen på Adam Smith #99 från England som ligger och kampas med Robin Nilsson #59 & Tommie Eliasson #52.

Efter en hård kamp med Adam och Robin så kommer Tomas om men då har Tommie fått för stor lucka som är omöjlig att komma ikapp om nu inte Tommie gör någon tabbe vilket han inte gör så det blir att Tomas slutar som 4a. Stefan Malm tar hem andra segern för helgen och även ett nytt ban-rekord.

Hej igen och nu på första Em tävlingen för 2007 på Magny-Cours.

 Det hela börjar med att Tomas nyper en motor på första fria träningen så det blev bara 4 varv körda.

Det var första motorhaveriet för Tomas på fyra år.  Film på hur det gick till *Free practice at Magny-Cours 

Så det är bara att montera på reservmotorn och prova igen till första tidskvalet på eftermiddagen.

Och det går mycket bättre men det saknas en hel del pulver i motorn framför allt på rakorna.

Fixade en del med förgasarna och på med nya däck så var det lördag och andra tidskvalet och nu gick

det mycket bättre Tomas var mycket nöjd med hur motorn kändes bättre än på länge.

Så det blev att Tomas får starta på 29e platts i ytter spår.

I loppet som varit innan Tomas klass skulle ut hade sölat ner med olja i första kurvan i Tomas spår och så hade de sandat.

Men det viste Tomas och när starten gick fick Tomas en bra start och så var det bara att hålla undan in i första kurvan

Men där var det för trångt så Tomas kom ut i sanden och sedan utanför banan och där hade full stå hej att inte snurra

Gruset och sanden bara sprutade om karten och det var ett under att Tomas kom upp på banan igen, men hade då tappat en hel del placeringar.

Men Tomas slutar på en 20e plats.

Micke kom på en otrolig andre plats.

Stefan blev påkörd i hårnålen efter långa rakan på första varvet och då var det slut åkt för honom.

Monica S 8a

Robin N 12a

Tommie E 13e

Peo 17e

Bengan 40e

Fredrik E 44e

Dennis S 49e fick bryta med ett tråkigt motorhaveri.

Så var det söndag morgon och det var dags för andra finalen och alla startar på samma platser som förra finalen.

Och det hade regnat hela natten och starten gick kl:09.20 och banan var mycket blöt men det regnade inte mer.

Tomas tog det mycket lugnt i starten med tanke på det hala underlaget och alla körde på torrdäck efter första varvet ligger Tomas på 29 plats men börjar sedan att plocka en efter en och Tomas har en hård kamp med Robin Nilsson men Tomas drar det längsta strået och kommer in som 12a.

Och det var Tomas & Bosse mycket nöjda med synd var dock att Dennis inte fick fixat sin motor så han kunde ställa upp i finalen.

 

Tack för denna helgen och ha det nu så gott till nästa gång.

 

Hockenheim 14/4-15/4-2007

Hej och nu var det dags för första racet i Tyska serien och nu var Fredrik & Linus med.

Vädret såg ut att bli fint hela helgen och det var bara förnamnet tempen låg mellan 28 – 31 grader i finalerna.

Men allt var klart inför första fri träningen och det gick bra förutom att det var fel drevat och att motorn kändes fel.

Photo by Linus

 Lite justeringar så var det dags för första tidskvalet och nu gick det bättre drevningen kändes bra säger Tomas men det

Är något som inte stämmer med motorn den får inte bränsle på lång rakan och vi misstänker att tanken strular.

Andra tidskvalet blir likadant men Tomas får till en 12e tid så det blir bara att försöka fixa det med att den inte får bränsle.

Då var det dags för final 1 det är lördag den 14/4 klockan är 17,55 och det är 31 grader i depån.

Starten går och med en hel del tjuv starter så blir Tomas Innstängd så det blir en katastrof start Tomas kommer ur första kurvan på en 20 plats.

Men kör fort upp sig till 12e plats har bra fart i karten närmar sig 4 kartar som ligger och kampas men när Tomas är ikapp så dör bara motorn

Och Tomas tappar ca 100m och så kommer karten igång igen och Tomas är snabbt ikapp och förbi men så dör den igen och tappar igen ca 200m

Och så håller det på men på näst sista varvet och på sista så kör Tomas om 2 kartar och slutar som 10a Micke 3a Stefan 2a.

Så nu blir det att leta efter felet på motorn som gör att den bara dör så det blir åka av på söndags finalen.

  Photo by Fredrik

Finalen går mycket tidigare än vad på lördagen så det har inte hunnit bli så varmt ännu bara 25 grader i skuggan.

Tomas får till en mycket bättre start ändå hoppar växeln ur just vid start ögonblicket Tomas hänger med fint ner på den långa rakan på baksidan

In i hårnålen och skall axa förbi en kart men då rasslar det till och Tomas trodde att 2ans växel rasat men kar vidare ligger precis i bågen på en annan kart nar rasslandet bara blir värre och värre och så efter 1 ½ varv i slutet på den långa rakan vid ner växling och in i hårnålen så är det slutkört

Kedjan smäller av och det visar sig senare att motor blocket är sprucket vid 2 motorfästen av 4 bak så det förklarar varför det rasslade.

Och det blev ännu en fransk seger av Payart 2a Stefan Malm & 3a Micke Wärn.

Så nu blir det bara för Tomas att hem och skruva lämna motorn på svets och ut på kart banan och se om motorn och all fungerar som det skall.

För om 3 veckor är det dags för första EM tävlingen för året och den blir av i Frankrike på Magny-Cours.

Och innan det skall Tomas fixa med sin gamla kart som Martin en kompis till Tomas har köpt och skall köra sin första tävling på kullen om 2 veckor.

Så nu blir det lite mycket att fixa med ett par veckor säger Tomas med ett leende.

Men eventuellt kommer det en liten rapport även från kullen.

Och nu får ni ha det så bra tills vi hörs nästa gång och nu när vädret har börjat ordna till sig.

Hej så länge.

 

 

Dijon 31/3-1/4-2007

 

Hej igen och nu var det dags för Dijon i Franska serien.

Bosse & Tomas var förväntansfulla över att prova de nya ändringarna på karten.

Och den nya banan för Tomas & Bosse.

Det var den mäktigaste banan jag har kört på någonsin sa Tomas med ett stort leende efter första träningen.

Banan är som att åka berg och dalbana den går upp & ner med många skumma krön och kurvor,

En mycket snabb bana Tomas hade en snitt fart på 165km/h och en topp fart på närmare 250km/h.

En hel del G-krafter och ett start fält på 33 kartar.

Tomas får till en 16e tid på tids körningen.

Så det blir att Tomas startar i ytter spår men efter en mycket grötig start så ligger Tomas hela racet och fajtas med 4 andra kartar, och de byter platts ett par gånger med varandra bara på rakan som är närmare 1,5 km lång.

Så Tomas slutar som 9a och de resultatet var både Bosse & Tomas mycket nöjda med.

Och så var det söndag och dags för warmup vid 9 tiden 4 grader varmt.

Tomas & Bosse har nu gjort lite ändringar på karten och det kändes mycket bättre ån finalen på lördagen.

Så var det dags för final klockan var nu 13.20 och hela 18 grader varmt men nu var det lite motvind på rakan som vi inte räknat med så drevningen var inte riktigt bra säger Bosse. Tomas startade nu i 5e led på 9e platts och får en mycket fin start men så blir det lite tjockt i första kurvan och Tomas tappar några placeringar.

Men efter ett par var så är Tomas uppe på sin platts igen men har då en bit fram till de kartar som Tomas är lika snabb som, Tomas drar in en hel del på baksidan av banan men tappar det så fort han kommer ut på den långa rakan på grund av motvinden.

Men Tomas slutar ändå på en 8e platts och det får man ju vara nöjd med och med tanke på att det var första gången på Dijon och första körningen för året.

Så nu är det bara att åka hem fixa lite påsk stämning och sedan om 2 veckor bär det iväg till Hockenheim och då får

Tomas & Bosse förstärkning av Fredrik & Linus som även var med nere i Assen på EM finalen 06.

 Hej så länge och ät nu inte för mycket ägg i påsk.

 

Hej och nu är det på Kinnekulle Ring RM Finalen 2006-09-23

 

Tomas och Bosse är nu riktigt taggade för detta race som skall avsluta RM serien som Tomas leder men dock inte med en trygg ledning

Så det är fortfarande öppet vem som skall sluta som total segrare.

Det börjar med 3 träningspass på fredagen och de gick smärtfritt och karten kändes mycket bra säger Tomas som gjorde ett mycket stabilt 3e träningspass.

Och nu hade även Tomas syster Maria med dottern Julia kommit för att heja på.

Så nu är det bara för Tomas & Bosse kränga på nya däck till finalerna och polera upp karten så den blir blank och fin till lördagens tidskval och finaler.

Tidskvalet går sådär blir en hel del avbrott med div. gulflagg och rödflagg som strular till det lite men Tomas får till en 8e tid.

Så går första finalen Tomas startar 8a och kommer iväg mycket dåligt i starten ligger på 11e platts men kör sedan upp sig till en 5e plats.

Och med den platsen så måste Tomas komma in på följande om han skall vinna RM om Micke vinner och Björk 2a räcker det att Tomas kommer 7a

Men om Björk vinner och Micke 2a så måste Tomas komma 3a och om Björk bryter och Micke vinner så räcker det att Tomas kommer 11a.

 Photo by Bengt-Åce Gustavsson   www.racefoto.se

Så var det dags för 2a finalen och Tomas får en lite bättre start denna gång ligger 9a men efter ett varv så krokar Peo & Mats Österberg i hopp och åker av och så blir det safety bil ut och samlar upp kartarna och sådan tid det tar att få bort kartarna så det blev hela 7 varv bakom safety bilen och när det är två varv kavar tills racet drar igång igen så händer det något med Tomas kart den börjar ryka mycket från ena avgasröret och det visar sig senare att det är tändstifftet på nedre cylindern som beckat i hopp så det blir bara att slänga in handduken och bryta loppet så det blev Björk som vann före Micke och 3a Jonas F så med facit i hand så om det inte skulle varit så många varv efter safety bilen så kunde det slutat på en 3e plats med lite flyt men race är race så nu är det bara att åka hem och plocka isär karten så den är i ordning

När racen drar igång 2007

 

Tomas slutar på en Silver plats Björk tar Guld & Micke Brons så Yamaha i topp 3

 

SÅ ETT MYCKET STORT TACK TILL ALLA SOM FÖLJT TEAMET UNDER HELA 2006

 

 

Hej igen och nu är vi nere på Falkenberg RM 2006 deltävling 7 & 8 19/8-20/8

 

Spolar fram finalerna på söndagen.

Första finalen går tidigt på morgonen på slicks Tomas startar på en 6e platts och starten går som smort alla kommer igenom utan problem.

Tomas ligger nu 5a helt för sig själv hänger inte riktigt med täten och de bakom Tomas hänger inte med Tomas.

Men ett par varv kvar så får Peo punka och får bryta så Tomas slutar på 4e plats.

Final 2 och nu öppnar sig himlen med mycket regn så det skall bli kul och se hur den nya karten går i regnet tycker Tomas.

Tomas kommer iväg fint i starten Marcus n 1a Peo 2a Tomas 3a men i tre varv så ligger Marcus 1a men bromsar bort sig i slutet på rakan så Peo & Tomas kommer förbi utan problem.

Så börjar Peo & Tomas dra ifrån lite och Tomas ligger precis i bågen på Peo i flera varv, uppe och visar sig ett par gånger för att senare bromsa sig förbi i slutet av rakan så nu är det Peos tur att få åka i sprutet och inte se något men Peo hänger inte med i Tomas tempo så Tomas får en lucka på dryga 3 sekunder in i mål.

Peo 2a

Lars-Åke B 3a

Men det riktigt roliga är ju at Dennis äntligen har fått upp bra fart på sig och karten så med en kylare som fungerar så kommer Dennis vara där framme och kampas.

Så med detta race så leder Tomas RM serien med 206p och 2a ligger Lars-Åke Björk med 180p 3a Micke Wärn med 177p så med 3 st Yamaha i topp så undrar man om inte fler åkare skulle ta och åka Yamaha men de går ju inte så fort säger de som vet…….. Hm.

Men nu får ni ha det tills vi hörs nästa gång och då blir det på kullen FINAL i RM den 23/9-06

 Photo by Bengt-Åce Gustavsson   www.racefoto.se

 

Hej igen och nu bruna utvilade och heltända på ett bra race i ASSEN Holland EM finalen 2006-08-12

 

Denna gång har Tomas & Bosse fått förstärkning av Michael Andersson som varit med tidigare som bland annat fotograf och balanserare.

Men så är även Bosse Scherman med skaparen till den fina karten som Tomas har kört nu 2006 med fina framgångar.

Dennis stannade hemma med tanke på att han inte fått tag i någon kylare som fungerar bra, de kylarna som satt på kartarna från början fungerade inte så Tomas monterade på sitt gamla special byggda kyl som han hade på PvP karten som han vet fungerar.

Men Dennis är nog redo nästa helg som då blir på Falkenberg RM deltävling 7+8.

Men nu skall det bli åka av på Assen med 2 träningspass & ett kval på fredagen ett kval på lördagen å 2 finaler på söndagen och det roliga med denna tävlingen

Är att det kan bli mycket publik på söndags finalerna 04 var det 55.000 åskådare och 05 säkert 45-50.000 och då regnade det ändå till och från så Holländarna kan man räkna med.

Träningarna går fint inte mycket att gnälla över säger Tomas.

Första kvalet går ok men har inte riktigt farten på rakorna men det skall de fixa till lördagen.

Och nu kom även 2 polare till Tomas ner, Fredrik & Linus de blev lite sugna på att festa och kolla på racing efter Falkenberg.

På lördags kvalet går det lite bättre för Tomas men det slutar på en 27e.

Så kommer kvällen alla väntat på man börjar kvällen hos Stråt stallet som tackar för sig efter 30år på race banorna i olika klasser & de bjuder på gott käk och dricka,

Senare slutar det hos Ulli Sieker som vet hur man bjuder på party gratis mat och öl med dans och sång.

Tomas går och lägger sig vid 23 tiden men partyt fortsätter till sena natten och ryktena säger att någon klippte av strömkabel till Ulli för att få lite lugn och ro.

Så var det dags för första finalen kl 10 och nu har publiken börjat strömma in.

Tomas får en helt okay start kommer som i ett tomrum kör sitt egna race och slutar på en 16e plats precis utanför poäng men Stefan Malm tar och vinner med Michael Wärn 3a Peo 7a Thomas Johansson 9a Bengan 12a Monica 19e Börje 37e Robin 44e.

Final 2 och nu är det riktigt mycket publik ca 60.000 åskådare så det här blir kanon och fint väder.

Tomas Får en kanon start ligger på en 14e plats redan efter ett par varv men så i en högfarts kurva kommer Peter Kruse utanför och voltar sönder hela karten och Peter blir liggande så det blir att åka efter safety bilen ett tag men ambulans personalen får igång andningen på Peter och flyger iväg honom till sjukhuset.

Så var racet igång igen med bara 3 varv kvar Tomas kör upp sig till en 12e plats som han håller in i mål.

Michael värn slutar även detta race på pallen som 3a  Stefan Malm 7a Bengan 9a Thomas J 10a Monica 13e Börje 23e Robin Nilsson fick även nu bryta med kyl problem och Peo slutade racet in i första kurvan.

Så EM 2006 slutade ju inget vidare för Tomas men desto bättre för (nykomlingarna i superkart) Stefan & Micke)

Stefan 5a

Micke 6a

Thomas J 12a

Peo 14e

Bengan 15e

Monica 22e

Tomas R 26e

Så nu är det bara att börja packa ner tält mm och åka hem för nästa Tävling blir redan om 5 dagar på Falkenberg.

HEJ DÅ.

 

 

Hej igen och nu på Falkenberg västkustloppet RM deltävling 5+6 med STCC.

 

Allt verkar vara i sin ordning men mycket varmt och stora problem med däcken men det är ju lika för alla.

Kvalen går okay tycker Tomas som slutar med at han får starta 11a.

Tomas kommer iväg bra i starten och ligger precis bakom Lars Hektor mot första kurvan men så bromsar Hektor mycket tidigare än vad Tomas räknat med.

Så Tomas drar åt vänster för att inte åka in i Lars men där kommer Landstöm med en bra fart och hamnar i sidan på Tomas och de fastnar i varandra men så lyckas Tomas komma loss och hamnar utanför banan men kommer ändå ut på banan igen och tror att allt är frid och fröjd.

Men då märker Tomas att framvagnen fått sig en smäll och blivit skev så Tomas får bryta.

Så det blir till att mecka en del på kvällen så karten blir i ordning till Söndags finalen.

Tomas startar 11 igen får en mycket fin start ligger 9 ett par varv men kör snart upp sig till 6a som Tomas ligger hela tiden till sista kurvan som då Micke Wärn får punka och kan inte hålla kvar karten på banan så Micke som då låg 4a var borta så blev Tomas till sist 5a och med det resultatet så leder Tomas fortfarande den svenska serien.

Men nu blir det ett uppehåll med lite semester för Tomas och sina flickor där hemma med 10 dagar i Frankrike, så nästa gång vi hörs blir på Em finalen nere på Assen i Holland.

 

 

Hej igen och nu var det dags för 3 & 4 deltävling av EM och nu var det på Most 09-11.06.2006   MOST (CZ)

Det börjar redan på Torsdagen med ett fritt träningspass så det körde Tomas och det hela kändes mycket bra lite fel drevat bara.

Så var det Fredag och då började strulet motorn går inte på båda cylindrarna första och andra träningspasset blir det inget kört

men på 3e passet hittar Bosse felet och det visade sig att det var bränslepumpen som inte pumpar hela tiden.

På med en ny pump och ut på första tidskvalet, karten går kanon men nu har Tomas problem med att kylaren inte klarar hålla ner

temperaturen på motorn tillräckligt så den tappar mycket effekt, så de monterar på mer kåpor som skall styra in mer luft men det visar sig att  kylaren inte klarar av det ändå.

Tomas får kört till sig en 28e plats på tidskvalet och det får man ju vara nöjd med med tanke på omständigheterna säger Tomas.

Så var det dags för final 1 och Tomas får till en hyfsad start men tar det mycket lugnt in i första kurvan ligger efter ett varv på en 30e plats men kör sedan upp sig till en 16e plats men blir passerad av Christian Henning (D) & Mirko Krause (D) men som Tomas sedan kan hänga på hela vägen in i mål.

Så Tomas slutar på en 18e plats.

Söndag och Final 2 Tomas startar på 28e platts igen och får nu en mycket sämre start än igår men kör upp sig de första varven till en 20e platts men sedan blir motorn för varm så den tappar effekt men Tomas kör ändå upp sig till en 16e platts precis utanför poäng, men så blir Olaf Dau (D) utesluten på grund av fel typ av drev i växel lådan och Peter Kruse (D) får tids tillägg för Osjyst körning för att puttat av Stefan Malm (S) som låg 3a när det bara var några varv kvar.

Så det slutade med att Tomas fick 2 EM poäng med sig hem.

Så nu skall Tomas & Bosse hem och bygga  nya kyl till nästa tävling som blir på Falkenberg RM 4+5. Foto taget från slottet ner över banan av Tomas R.

Hej och nu var det dags för Race på Karlskoga deltävling 3+4 i RM med STCC 26-28 maj

Tomas och Bosse var nu laddade till tusen efter segern på kullen senast.

För nu vet de att farten finns i det  nya chassiet från Sherman och snabbare kommer det att bli när de fått kläm på hur det beter sig med olika justeringar.

Det börjar med två träningspass på fredagen och det första blir på regn, och det visar sig att karten är kanon fin och följsam i regnet.

Tomas är klart snabbast på regnet och mycket nöjd med hur karten kändes i regnet.

På tidskvalet kör Tomas till sig en 4e tid och får starta i finalen på ruta 4a bakom Marcus N, Thomas Johansson i första rutan och bredvid Tomas startar Lars-Åke Björk så 2st YAMAHA i topp 4a inte så dumt.

Peo får starta sist på grund av att flaggvakterna tyckte att Peo kört om på gulflagg blev då utesluten så även om Peo var snabbast på tidskörningen så fick han starta sist.

Tomas får en bra start men in i första kurvan är det någon som vänder runt på Thomas J så Tomas får slänga sig åt sidan och köra över sandfållan för att inte köra in i Marcus.

Det blir 7 kartar som brakar in i varandra och blir stående.

Safety bilen kommer ut och samlar in de som är kvar på banan det går ett par varv så är loppet igång igen.

Monica S leder före Lars-Åke Tomas kör om 4 kartar första varvat och sedan är det bara att jaga ikapp.

Lars-Åke kör om Monica men får snart problem och tappar fart.

Monica i ledning igen med Tomas hack i häl. Ett par varv sedan bromsar sig Tomas förbi i slutet av rakan och kan utöka försprånget med ca 40 meter 3 varv kvar in i Ejes kurva studsar det till rejält för Tomas så motorn surar igen och Monica kan lätt passera.

Men motorn kommer igång igen och Tomas kan köra ikapp igen ligger och lurpassar men kommer inte riktigt till skott.

Så Tomas slutar 2a Monica S 1a Jonas F 3a.

Men så kommer det som inte får hända Tomas Blir utesluten på grund av att NR plåten på sidorna av vingen sitter en halv cm för högt och det har ingen som helst betydelse för farten så det var lite dåligt.

Men det har varit en hel del stress vid bygget av SCHERMAN karten och vingen mättes in med största noggrannhet säger Tomas

men sedan slängde de bara dit Nr plåtarna utan att tänka till, och då blev det så här tråkigt.

Men det var bara att justera plåtarna med sågen. Och gå och lägga sig och vila upp sig för söndags finalen.

Så var det dags för söndags finalen samma start placeringar som senast, Tomas får en fin start ligger 4a Marcus 3a Lars-Åke 2a Thomas 1a.

Tomas ligger tätt bakom Marcus i  4a varv men kan sedan bromsa sig förbi i slutet av rakan så är det bara att börja jaga Lars-Åke och Thomas som fått en liten lucka.

3 varv kvar vid en varvning blir Tomas hindrad från att köra om på grund av gulflagg och då är Peo snabbt ikapp och ligger precis bakom Tomas ut på långrakan, men Peo tar sig inte förbi och nere i det nya partiet på banan får Tomas till en bra omkörning på en varvad precis innan en gulflagg och kan lämna Peo så Tomas får ett försprång på ca 3sec som han håller ända in i mål.

Så det blir en 3e plats som Tomas fick behålla denna gång, så enligt beräkningarna så leder Tomas RMet fortfarande efter 4 körda lopp av 10.

Så nu är det bara att åka hem till Göteborg igen och förbereda sig för EM tävlingen på Most deltävling 3+4.

 

Hej igen.
Så var det dags för första RM deltävlingen 1och 2 på Kinnekulle Ring. 2006-05- 06--07

 Photo by Bengt-Åce Gustavsson   www.racefoto.se

Tomas & Bosse skulle ta den här helgen till att justera in Schermankarten så den blir  klar till EM tävlingen i Most den 9-11 juni.
Dennis, Tomas kusin, är också på plats med sin far, Bo Scherman (konstruktör till Schermankarten).
Som vanligt får Bosse & Tomas stressa med att få karten iordning med diverse prylar som måste monteras.
Tomas kör de 3 träningspassen under fredagen och allt kändes mycket bra med den nya karten, det är bara karossen som de inte är nöjda med ännu.
På tidskörningen plockar Tomas en 4:e tid, Peo 1:a, Wärn 2:a, Nyberg 3:e och Dennis som inte kört kart på nästan två år hade inte riktigt hunnit få upp farten i kroppen ännu,  fick en 11:e plats.

Första finalen, mycket fint väder ca 24*, det blir bra temperatur för Tomas att prova sitt skop till kylaren.
Starten går och Tomas får en bra start, ligger 3:a efter Marcus på 2:a plats och Peo har ryckt till sig en lucka.
Men efter 3-4 varv får Peo bryta pga  motorras, nu ligger Tomas 2:a och börjar närma sig Marcus, med 3 varv kvar går staget av som håller fast rattkåpan i framkant och trycks ner av fartvinden på Tomas smalben, det gör att Tomas får svårt att bromsa och gasa och tappar avstånd till Marcus som nu kunde köra hem segern i lugn & ro.
Tomas som bara har en kurva kvar och sedan är det bara att hämta 2:a priset, trodde vi, då kommer Börje som skjuten ur en kanon upp jämsides med Tomas och de åker kåpa mot kåpa in i sista kurvan, Tomas blir tvungen att släppa ut på rakan för att inte åka av, men med en helt just omkörning plockar istället Börje 2:a platsen och Tomas 3:e, Dennis blev 7:a.

Tomas och Bosse var trots allt mycket nöjda med resultatet och karten känns mycket stabil och bra.
Lite finjusteringar på kvällen. Dagen efter är det dags för final 2, Tomas startar även då på en 4:e plats Peo på 1:a, Börje på 2:a och Marcus på 3:e plats Starten går och Peo tar täten, Marcus på 2:a plats och Tomas  ligger på en 3:e plats, efter ett par varv var det dags för hetlevrade Bengt-Åke Björk (som inte fått köra något på hela helgen) mycket överladdad och sladdar av banan, ut kommer Safety-bilen och samlar upp fältet.
När fältet släpps iväg igen drar Peo iväg förtidigt och får då "stop and go" och tappar då racet.
Nu ligger Tomas 2:a efter Marcus och Börje 3:a, ett par varv kvar börjar Tomas närma sig Marcus som har fått motorproblem och måste  bryta. Tomas är nu på första plats och Börje orkar inte hänga på i hans tempo.
Tomas tar hem segern med det nya Scherman-karten, Börje 2:a, Lars Hektor 3:a och Dennis som hade fått upp farten, slutade på en hedrande  5:e plats.
Vilket race!! Vilken lyckad premiär för SCHERMAN-karten! 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Photo by: Bengt-Åce Gustavsson   www.racefoto.se


Hej igen då var det dags för EM 1 på Hockenheim. 20-22/4-2006

Nu efter mycket sena kvällar så var Tomas & Bosse Scherman & Tomas Pappa Bosse hyfsat klara med den nya karten.

Dennis gav upp sent kvällen innan med sin och märkte att han inte skulle hinna klart så han stannade hemma.

Men det blev att Bosse Scherman följde med och stjärnfotografen Michael Andersson som även var med på Orsersleben förra sommaren och Tomas & pappa Bosse.

Så de bestämde att ta med den ner och prova den på första friträningen.

Karten kändes enligt Tomas helt kanon men efter ett par varv fick de slänga in handduken för denna gång för Scherman karten & då berodde det inte på karten utan motorn som blev för varm.

De trodde inte det skulle vara så varmt som det var (upp till 27 grader på dan).

Så nu var det bara att jobba i panik för att få ordning på den gamla karten för om ca två timmar så var det dags för första tids kvalet.

Som de missade med ca 30 minuter.

Men så blev karten klar tillslut och allt verkade frid och fröjd och Tomas som kört banan för ett tag sedan behövde ju ingen träning på den så det verkade lugnt.

Ut på tids pass 2 och allt kändes bra i ca 2 varv sedan började den missa med tändningen eller liknande och det var bara att bryta.

Så det blev att Tomas skulle starta på en 36e platts av 60 startande så det skulle bli ett paradis race med mycket omkörningar.

Trodde vi. För nu var vi säkra på att vi fixat problemet som var avgas portarna som var för tajt spända som gjorde att servomotorn la av.

Men så går starten och motorn känns bra Tomas passerar ca 10 kartar första varvet men så börjar den igen att strula och Tomas får bryta.

Så nu var det bara att skruva igen ca 3 timmar kvar till race 2.

Tomas och Bosse byter tänd stift , tänd spolar , tänd kablar , gör rent förgasare , lyfter cylindrarna och kollar så allt är som det skall.

Så de hinner precis starta och varmköra innan det är dags för race 2.

Och ut på master varvet motorn går som den skall i ca 200 meter sedan var det slutkört motorn lägger av på en cylinder och det är bara att köra in i barndepån och titta på racet från sidan.

Så var det med det, Så nu blir det att åka ut till Team13 och provköra och hitta felet, för nästa tävling blir den 6-7e maj på kullen.    

 

Hockenheim 2006-03-31 - 2006-04-02

Hej igen då var det dags igen för första racet för året.

Tomas & Bosse är nu på väg till Hockenheim för att köra för fulla muggar. Men fortfarande med gamla karten för Scherman karten är inte färdig ännu men förhoppningsvis till Em premiären som går här om 3 veckor.

Det blev fler från Sverige som tog sig ner bland annat. Peo, Stefan, Bobo, Robin, Bengan & Tomas.

Fredagen börjar med tidig träning som går finfint för Tomas bara lite ringrost som skall bort, men för Peo

Börjar det som förra året, tre pass tre trasiga motorer,

Första finalen startar Tomas som 7a Bengan som 6a Stefan på 16e Peo & Bobo sist för de har inte fått några tider.

Tomas får en okay start ligger 10a ett par varv men kör snart upp sig passerar PvP och sedan är det bare å åk som Stenmark sa.

I mitten av loppet börjar Malm knappa in en aning men får senare lite problem med att 4ans växel hoppar ur och tappar fart & i samma

Ögonblick slutar Tomas Quick shift att fungera, så det blir att köra som förr.

Men Tomas slutar som bästa Svensk som 6a Malm 7a Peo 9a Robin 17 & Bobo fick bryta med en kvaddad framvagn efter 2 varv och Bengan fick bryta på master varvet med motor strul & PvP slutar på en 11e plats med sin nya motor.

Tomas och Bosse var mycket nöjda med resultatet och att Tomas var nästan 2,5 sek snabbare per varv än förra året.

Så nu var det bara att ladda för söndags finalen Tomas & Bosse fin justerade karten lite bara men värre var det för Peo som sabbat ännu en motor och får skruva hela natten igen.

Kl: 8.00 Söndag 10,1 grader 85% luftfuktighet 1005 hPa och bara två klasser skall ut före oss så nu får vi se hur det skall bestyckas och om det blir torrt eller blött, vi skall ut kl 9.40.

Det blir att vi åker ut på slicks men det är bara i ideal spåret som det är torrt, så det blir trångt i n i första kurvan.

Men Tomas får en bra start och de första 6 varven ligger Tomas och jagar Rob Chilcott och Bengan, Tomas drar in på dem men i slutet på lång rakan så har Bengan kört klart och nu med ännu ett motor haveri.

Tomas ligger och avvaktar ända in på sista varvet, Tomas missar lite ut på lång rakan och tappar då lite mark till Rob men lägger sig i slipp steam bakom Rob och så i slutet av rakan är Tomas uppe i stötfångaren på Rob och de ligger i ca 250 km/h och då kastar sig Tomas ut och kan lätt bromsa sig förbi Rob och med ett halvt varv kvar så utökar Tomas försprånget med ca 100 meter.

Så Tomas slutar på en meriterad 4e plats.

Peo skar efter ca ett varv , Stefan Malm slutar på 9e med en mycket trött motor , Bobo slutar på 13e plats men mycket nöjd med motorn men har fått problem med några nerver i händerna som gör att han får mycket ont , Bengan fick bryta med ännu ett motorhaveri & Robin Nilsson slutar på en 18e plats.

1a John Riley/GB

2a Damien Payart/F

3a Olaf Dau/D

4a Tomas Roosemark/S

9a Stefan Malm/S

13e Bobo Westman

18e Robin Nilsson/S

25e Bengt Albertsson/S

Inget fullt varv Per-Olof Ogerborn/S

 

                                                     Foto av : Robin Westerlund

SÅ VAR DET DAGS FINALEN PÅ TYSKA SERIEN PÅ MOST OCH SANDVOORT

Då var det dags igen.

Tomas och Bosse hoppades på lite mer tur än på EM finalen på Mantorp,

Där det inte kunde gått sämre ( när man räknar matriella  skador och placeringar )

Med en helt kvaddad kart efter att ha kört av i slutet på långa rakan utan bromsar. en avgas böj lossar i första finalen och en start krasch i andra så blev det noll poäng.

 Så nu bar det iväg till Most (ch) i tyska serien där Tomas ligger fyra totalt men Bengan bara en poäng bakom.

Most har inte Tomas kört på förut så det var bra att det var en hel timma träning på fredagen.

Men förutom Tomas och Bengan så var även Fredrik Elg med team och otippade Stefan Malm på platts.

Man det visade sig att Stefan som hyrt en motor av Payart även kunde köra, Stefan nosade på pallen i båda finalerna.

Bengan fortsatte med sin tur säsong och kom inte i mål någon av finalerna.

Elgen hade lite problem med motor fäste som gick av och kedja som hoppar mm. Men är snart tillbaks från sin långa semester från kartingen.

Tomas slutade 8a i ena finalen, men med lite justeringar med däck + drevning mm så slutar det med en 5e platts i andra finalen.

Både Tomas och Bosse var mycket nöjda med resultatet, och banan var helt kanon tyckte Tomas.

Malm slutade 4a i båda finalerna men i andra var det en hård kamp om 3e platsen.

Tomas ligger nu 4a fortfarande men nio poäng efter ligger Christian Henning som knappat in rejält med en seger på Most.

 Så nu skulle Tomas och Bosse fördriva en vecka i husbilen tills det var dags för Sandvoort (NL)

som visade sig vara en ännu roligare bana.

Banan ligger alldeles vid havet nersänkt bland en massa sand kullar, med flera backar och mycket doserade kurvor och skymda kurvor bakom krön och vallar.

Men här fick Tomas och Bosse hjälp av Tomas dotter och sambo som flög till Amsterdam där Tomas hämtade dem med en hyrbil.

Vädret kunde varit bättre regn sol regn sol.

Första finalen, starten går på torrt men regnet inte långt borta.

Tomas startar spå 15e plats Bengan på 8e.

Tomas får en bra start ligger på en 9e plats ett par var men så börjar det regna på typ halva banan och Tomas kör upp sig till en 5e plats.

Och har en fight med två kartar men vid några varvningar tappar Tomas kontakten och i sista kurvan innan mål kränger Tomas av vänster bakhjul och får punka ca 3-400 meter kvar till mål och fyra kartar passerar då Tomas som får puttra in i mål, men som tur vadet bara en kart som kör samma klass som Tomas så det slutade med en 6e plats.

Men nu ligger Tomas 5a totalt för Christian Henning slutade på 2a plats.

Payart fick bryta på sista varvet med att kedje låset gick av och Bengan bryter inte trenden han fick bryta med växel låds problem.

Final 2 nu har det regnat hela natten och en klass har kört på banan så den var långt ifrån torr.

Tomas startar på samma plats som dagen innan, får en kanon start ligger 7a.

Men efter ett par varv ligger Tomas 5a och jagar Joakim, som vid en varvning går ut på det blöta och får sladd så Tomas lätt kan köra förbi och sluta som 4a.

Och tack vare att Christian Henning fick bryta så tog Tomas tillbaks 4e platsen i serien.

Så nu får vi se hur det blir nästa år 2006 där Tomas skall bli pappa igen.

Men tanken är att det kommer bli en hel del race men fler i Sverige och då med en helt ny kart som ser mycket lovande ut.

Karten byggs av Bosse & Dennis Scherman och karten skall heta Scherman men det blir med samma trogna motorer som 2005.

 

SÅ ETT STORT TACK FÖR I ÅR & TILL DE SOM BESÖKT SIDAN

Tomas & Bosse   

 

Så var det dax för EM finalen på Mantorp Park Tomas berättar med egna ord.

Och det gick åt pipan.
det började bra med mycket träning på torsdagen.
men på tidskvalet på fredagen tog en tolfte tid men på 6e varvet i slutet av långa rakan i 220 km/h passerar 100 meters skylten och trycker till på bromsen
som då inte funkar över huvudtaget, släpper och bromsar igen fått ner farten till typ 200 passerar 50 meters skylten låser upp hjulen fram ca 20 meter kvar
lämnar banan med att volta ett par varv och sedan få stopp ute på bondens åker och då är jag inte kvar på Mantorp parks mark längre.
så karten blir skrot och jag lite blåslagen.
Vi åker till Göteborg sätter ihop reservkarten på natten och åker sedan upp men missar andra tids kvalet,
så jag får starta mitt i fältet.
får en bra start efter 11 varv ligger jag 12a och då jagar ja pvp som jag då är snabbare än.
men så hoppar avgasröret av och jag får bryta annars hadde jag nog slutat sämst 9a, och med de poängen så hadde jag slutat 7a i EM serien men inte då.
Söndags finalen, jag får en kanon start in i första kurvan vänder Christian Hennig på Benjamin Ernryd, som jag får väja för men som sedan får en knuff i sidan så han åker in i mig och vänder runt mig, sedan kommer en annan kart och fastnar i min bak båge och skickar ut mig i sand fållan och sidokåpan slits av.
Så noll poäng blev det i finalen på Mantorp park.
så nu skall vi ladda batterierna och dra till Most i Tjeckien på onsdag kväll och helgen efter det skall vi till Sandvort i Holland och köra tyska finalen.


 

Då var det dags för tyska serien igen.

Nu var det Oschersleben i Tyskland som stod på tur, senast var det
Lausits ring & Falkenberg. Lausits där Tomas fick punka efter 9varv av 12 och då hade Tomas
fixat sig en 3e plats, men racing är racing det är i mål man skall komma.
Men på söndagen blev Tomas 4a.
Sedan var det dags för midsommar och zolder men då stannade Tomas & Bosse
hemma och då droppade Tomas ner från en 7e till en 10e plats i serien.
Falkenberg = varmt varmt varmt lördagen blir Tomas 6a efter att ha legat trea ett par varv men vid
en varvning blir Tomas stängd och håller på att dra av. Men reder upp det och tappar då
3 placeringar och kommer 6a.
Söndagen, kommer iväg bra i starten men så snurrar Björk in i första kurvan och för att Tomas skall
undvika krock så får han köra runt Björk och ut i gruset och tappar ner till 11e plats, men kör
sedan upp sig till sexa.

Men det var det nu är det dags för Oschersleben 05.07.23-24
Och nu hade teamet förstärkning av Michael Andersson en jobbar kollega till Tomas och det
passade ju bra nu när bosse skaffat sig massa ryggskott (aj aj).
På fredagen är det ett träningspass och två tidskval.
och efter första träningspasset på regn ligger Tomas 2a i div 1.
Så var det dags för första tids kvalet men då på torrt och det slutar med att Tomas blir 5a
i div 1 och 6a totalt, och i kval 2 blir Tomas 7a i div 1 och 11 totalt så Tomas får
start ruta 11 i 6e led till båda finalerna.

Final lördag en 20 grader i luften men regnet inte långt borta men det blir torrt.
Starten går och Tomas får en fin start och det blir ett hårt race. mot slutet har Tomas fått en
pys läcka på vänster bak däck som ger med sig helt då Tomas passerar mål som 3a.

Final söndag får även här en fin start ligger 7a de 7 första varven men så är det en hård kamp om
1a 2a & 3e platsen mellan Bengt Albertsson (S) som kom 2a på lördagen och Peter Kruse (D) som kom 1a och
Mario Simon (D).
Bengan leder före Peter och in i en snabb höger får Bengan strul med 4e växeln och karten
ställer upp sig och Peter kör in i Bengan som sedan blir påkörd av Mario. Och dom hamnar ute i gruset
och är ute ur racet, så nu ligger Tomas 4a (3a i div 1) men så kommer safety Car ut och samlar upp
fältet men Daniel Hentschel (D) som då ligger etta stannar inte utan drar förbi safety bilen och blir därmed
diskad.
Så Tomas slutar som 2a i sin klass och 3a totalt.

Så efter denna helg ligger Tomas 4 i Tyska serien med Bengan nosandes ett poäng efter
Så nu är det bara att packa i hopp tält med mer och åka hem och ladda om batterierna för om
två veckor är det dags för Em kval 3+4 på Assen i Holland.

 

ASSEN 05.05.21-22 TYSKA SERIEN DELTÄVLING 3+4

Då var det dags igen, och denna gång med förstärkning av Raili (Tomas mamma).

Det var så många som 57 startande med  26  encylindriga div2 kartar, så det blev mycket varvningar som ställde till en massa problem.

Banan var nu också lite ombyggd sedan förra året då Tomas körde här inför 52,000 åskådare på Em, dom har gjort banan lite långsammare med 3 st skarpare kurvor, men det är fortfarande en snabb bana Payart körde ett varv med en snitt fart på 163,764 km/h på 1:23:145 och då är banan 3,851 km lång.

Första träningen och båda tidskörningarna går bra så det slutar med att Tomas startar båda finalerna på 17e plats.

Det var bara en svensk till och det var Bengt Albertsson och han startar på 11e, Damien Payart på 1a, John Riley på 2a.

Då var det dags för start och Tomas får en urusel start och det visar sig sedan att Tomas missat var start lamporna var placerade.

Men kommer iväg som 31 man igenom första kurvan men kör upp sig till 22e plats på första varvet, och första loppet slutar Tomas på en 11e plats, Bengan fick bryta med motor strul, Payart tog hem segern före Riley med en hård kamp, med bara 0,911 sec bakom.

Så var det dags för lunch och polering och stycka om förgasarna, för nu var det betydligt varmare och torrare.

Men i andra starten så kommer Tomas iväg bra och efter ett par varv ligger på en 15e plats, med en hård kamp med Bengan.

Byter platts ett par gånger, men det slutar med att Tomas tar hem det och slutar på en 11e plats igen och Bengan på en 12e Payart på 1a Riley som 2a och Joachim Breckwoldt fick bryta med fyra varv kvar.

 

 

2005/05/05-07

Då var det dags för första Em starten för 2005 på Hockenheim , med ett start fällt på 60 startande div1 kartar  

Å Tomas & Bosse var laddade.

Nu hade Tomas ett nytt kyl på karten som de inte provat innan.

Första tidskvalet kommer Tomas ut lite sent och då gick motorn för kall så han fick köra in i depån och Bosse tejpade skopet.

Och sedan va det bara att ösa på, och nu var banan helt torr från regnet lite tidigare på morgonen.

Så Tomas körde till sig en 21e tid . fick bara till två varv innan kvalet var slut.

Och när det var dags för tidskval 2 så öppnade sig himlen och det började ösregna.

Så Tomas & Bosse beslutade att skippa tids kvalet, så Bosse  tog och polerade karten istället.

Lördag förmiddag och nu dags för första finalen och Tomas startar i elfte ledet på yttern och det regnar.

Starten går och det är ett under att det inte smäller i första kurvan när  ingen ser någonting.

Tomas kommer iväg som 20e och kör sedan upp sig till en otrolig 6e plats och det är inte lång väg fram till ledaren.

Och det som inte är vanligt är att dom kör två finaler samma dag, så nu var det bara att tanka magarna, karten och lite polering.

Så var det dags för final 2, Tomas startar i samma ruta som innan men kommer iväg som 14e i starten, men efter halva loppet

Har han kört upp sig till en 7e platts strax bakom lands kollegan Thomas Johansson som hade lite problem med tändningen ibland.

Så kommer den flygande dansken PVP och passerar Tomas och TJ men som lite senare snurrade och var ute ur tävlingen.

Och när Tomas precis skall till och köra om TJ så får även Tomas tändnings problem och tapper en lucka till TJ.

När det återstår 2 varv blir Tomas passerad av Steve White från England (med Tomas gamla start nr 72, typiskt)

Så det blir en 8e placering och det var både Tomas & Bosse mycket nöjda med.