Vad är jag för en..?


Jag föddes i Piteå sommaren 1979 och bodde i Jävre (en liten by två mil utanför) i lite drygt tjugo år.
Jag växte upp praktiskt taget på en verkstad eftersom min far var ägare till Brännströms Mekaniska Verkstad i Jävre. Lärde mig om allt från moppetrim till traktorhydraulik.
Jag körde vartenda fordon jag kom över, vilket var ganska många - traktorer, grävmaskiner, dumprar och lastbilar o.s.v.

Jag gick som de flesta grundskola i nio år och efter det gick jag tre år på fordonsprogrammet (transportteknisk gren). Där utbildade jag mig till den maskinförare jag i grunden är och tog examen våren -99.

Efter skolan hoppade jag direkt in i det militära som grävmaskinsgruppchef på Norrlands Ingenjörkår (Ing 3) i Boden (10 månader).
När så detta var avklarat hade jag sån tur att jag fick jobb direkt på ett företag som heter Svetsprodukter i Piteå. Förutom att sälja svetsar, verktyg, elverktyg och en massa andra saker har dom även en depå för AGA Gas, vilket liksom var min avdelning. Jag körde alltså lastbil och skötte utkörningen av gaser och gasol. Samt allt annat som behövdes förstås...

Jag jobbade där i två år för att därefter åka på min första utlandstjänst. Det blev i Kosovo, som grävmaskinist i KS 04. Jag trivdes utmärkt där och och åkte sommaren därefter på KS 06 som gruppchef på samma grupp.

Nu är jag hemma och jobbar som lastbilschaufför i en maskintrailer. Mycket omväxlande arbete som innebär allt från femton timmars arbetsdagar med tung lastning till fina kördagar i strålande solsken. Trivs hur bra som helst med det.

Året 2005 träffade jag en underbar tjej från Skåne som till slut flyttade upp hit till Piteå. Vi köpte en bostadsrätt, ett litet parhus en liten bit utanför stan. Trivs hur bra som helst, både med huset och med henne! :-)

Ha det.
//Pelle

Tillbaks till förstasidan

All Rights Reserved
© Pär Renström