MARKPLATTOR: Fakta · Citaten · Köpställen · Bildgalleri


MARKPLATTOR I GJUTJÄRN

Mått: 35 x 35 x 4 cm (som standardplattor i betong)
Vikt: ca 32 kg
Material: obehandlat gjutjärn (precis som gatubrunnar)

Pris:
2.250:- inkl. moms.
Vid hemleverans tillkommer 700:- inkl. moms i frakt (gäller inom Sverige).
Normal leveranstid: 1-4 veckor (dock ingen leverans under industrisemestern).

Tre olika Linnécitat att välja mellan.
Köpställen

Bildgalleri med bilder på utlagda plattor.
Ladda hem färgfolder om plattorna (732 kB)

Lättplacerade markplattor med många användningsområden
Plattorna har samma mått som vanliga markplattor av betong. Därför är det enkelt att byta ut en platta eller flera i trottoaren, gågatan eller trädgårdsgången mot en dekorativ järnplatta. Ett lätt och kul sätt att pigga upp en vanlig och lite trist plattläggning! Men lika bra passar järnplattorna som trampstenar, solitärer eller dekoration i en gräsmatta, grusgång eller rabatt. Och varför inte gjuta in en platta i ett golv eller en vägg ...

Originalen skulpterade för hand

Alla citaten är gjorda i Capitalis Monumentalis, den eleganta bokstavsform som de gamla romarna använde när de högg sina inskriptioner i sten ca 100 e Kr. Jag har använt liknande verktyg och teknik men skurit i gips när jag gjort originalen.
Järnplattorna är sedan hantverksmässigt gjutna av Tierps Järnbruk, Sveriges enda tillverkare av så kallat gatugods (brunnslock, gatubrunnar etc) och företaget bakom K- och A-brunnarna.

Gjutjärn – ett hållbart material med traditioner

Att använda obehandlat gjutjärn utomhus har en lång tradition och det gäller inte bara sådant som gatubrunnar. I Bergslagen är det vanligt att gamla hus har järnhällar framför dörrar och trappor.
Gjutjärnsplattorna är metallgrå från början. När de har lagts ut rostar de snabbt - men bara på ytan. Så småningom får järnet en vacker svartbrun patina, se på gatubrunnarna i gator och trottoarer!

Specialbeställningar
Vill du profilera ditt företag med unika järnplattor för entré, golv eller trädgård? Är du ute efter en exklusiv 50-årspresent? Behöver du snygga markplacerade ”skyltar”? Jag tar emot specialbeställningar! Kontakta mig för offert. Se ett par exempel på specialbeställningar här.

 

Elisabet Berg

Till startsidan