IPMS Umeå

Vad är IPMS?
IPMS är en förkortning av International Plastic Modellers' Society - ett världsomspännande nätverk av föreningar för plastmodellbyggare. IPMS grundades I England år 1963, och sedan dess har föreningen blivit en internationell organisation med fristående avdelningar i ett 30-tal länder, däribland Sverige. IPMS Sverige grundades 1967.

I Sverige finns förutom den rikstäckande organisation IPMS Sverige även lokala föreningar i Dalarna, Göteborg, Helsingborg, Kalmar/Öland, Linköping, Skåne (Staffanstorp), Stockholm, Umeå och Västerås. För oss modellbyggare är detta en utmärkt kanal för att utbyta erfarenheter, lära oss mer om vår hobby, söka inspiration och inte minst - att ha riktigt kul!IPMS Umeå
Umeå Modellbyggarsällskap startade som UMBS 11/5 2001, efter att ett antal modellbyggare i Umeå med omnejd upptäckte att de fanns fler som delade samma intresse. Mötesplats för första träffen blev Kafé Station. Därefter har UMBS hållit sina möten hemma hos varandra - Ambitionen är att träffas 1 gång/månad. Efter något år blev UMBS en del av IPMS Sverige och jobbar nu som bäst på att profilera sig i staden.

Våra mål
IPMS har ett motto: By modellers - For modellers. Vårt syfte och mål är enkla - att genom frivilligt deltagande i föreningen ge maximalt utbyte och stöd för plastmodellbyggare. Dessutom ser vi som vårt mål att popularisera skalamodellbygge som en värdefull och utvecklande hobby.

Våra värderingar
IPMS Umeå verksamhet och föreningsliv ordnas helt inom ramen för medlemmarnas fritid. Organisationen är helt fri från ekonomiska och politiska intressen samt är öppen för alla. Det finns ingen medlemsavgift för att delta i IPMS Umeå.


Frågor angående IPMS Sverige

För medlemskapet i IPMS Sverige utgår en årlig avgift. Som en del i medlemskapet får du bland annat en prenumeration på medlemstidningen Scala. För mer information om IPMS Sveriges gå in på hemsidan www.ipmssverige.org eller kontakta:

Jan Forsgren
Ordförande
jan.forsgren@janfo.se

Lars Brage
Medlemsservice
lars.m.brage@telia.com

Eduardo Mitchell
Redaktör för Scala
eduardo@piem-konsult.se

Bo Genvad
Kassör
b.genvad@telia.com


<<<<Tillbaka