Voyager - Besättningen

GoldBar

Kathryn Janeway ________________________________________________

Får kommando på U.S.S. Voyager år 2371 som blir abrupt tagen till Delta Quadrant. Hennes uppgift blir att ta med skeppet och sina mannar hem igen.
Kathryn Janeway (Kate Mulgrew). Tuff och chanstagare. Diplomati och intelligens balanserar upp de första egenskaperna och ger henne stor respekt. Tycker inte om att bli kallad Sir eller M'am. Det får bli Kommendör.
Ras: Människa
Chakotay ________________________________________________

Chakotay (Robert Beltran), Försteofficer ombord. Är en f.d. Maquis ledare som har varit med om mycket. En lugn och sansad man som genast vinner Kommendör Janeway's respekt. Han värnar starkt om sina Maquismannar, men är oböjlig lika gentemot dom som mot Federationsbesättningen. Hög moral, disiplin och en stor portion sunt förnuft utmärker honom.

Ras: Människa
B'Elanna Torres ________________________________________________

B'Elanna Torres (Roxann Dawson)
Även hon en f.d. Maquis medlem. Tuff och och en stark vilja ger henne törnar, men också resultat. Hon är också pålitlig och effektiv som gör henne högt uppskattad av Kommendör Kathryn Janeway. Det leder henne till positionen Chefsmaskinist, trots att hon inte är Federationsman.
Ras: Hälften Klingon och hälften Människa
Tom Paris ________________________________________________

Tom Paris (Robert Duncan McNeill)
Kapten Tom Paris kommer från en förnämlig släkt som också de har varit Stjärnflottemedlemmar sedan lång tid tillbaka. Förolyckade tyvärr tre officerars död, men får en andra chans av Kommendör Kathryn Janeway p.g.a. sina pilotmeriter som är oslagbara och som han visar sig värdig fullt ut. Skapar sin "enda" vän med Harry Kim.
Ras: Människa
Neelix ________________________________________________

Neelix (Ethan Phillips)
En gladlynt och gemytlig person som självmant tar över köket. Står till förfogande över god mat och moralisk stöd till skeppets mannar. Tar på sig personligen att "se efter" Kommendör Kathryn Janeway, ibland till hennes förtretelse, men oftast på gott. Hans stora kärlek till Kes ger honom stora bekymmer, då han är så svartsjuk. Särskilt mot charmören Tom Paris!
Ras: Talaxian
The Doctor ________________________________________________

"The Doctor" Emergency Medical Hologram AK-1 (Robert Picardo)
Ett hologram, men inte desto mindre härligt "levande". Ifrågarsätter, är moralisk och "tänkande". Trots besättningens misstro till holodoktor, blir han med tiden uppsökt för både råd och stöd. Besättningen ordnar holoprojektorernas möjligheter att vidga hans möjligheter att vistas runt på skeppet.
(Ras) Program: Hologram
Tuvok ________________________________________________

Tuvok (Tim Russ)
F.d. lärare och kadettinstuktör på Stjärnflottans Akademi. Trogen och hängiven äkta man och fader. Örlogskapten Tuvok kommer ombord som Säkerhetschef år 2371. Som Vulcan, tänker han logiskt och låter inga känslor träda in i hans hjärta. Men han inser ändå logiskt nog att nu är han strandsatt med en besättning som till sörsta antal består av humonioder. Han tillåter sig att börja tänka om och försöker med tiden att tänka logiskt utifrån deras känslor och reaktioner.
Ras: Vulcan
Seven of Nine ________________________________________________

Seven of Nine (Denise Crosby)
Blev som barn assimilerad av Borgkollektivet, men blev sen i vuxenålder avaktiverad. Delar av det cybernetika implantaten blev dock kvar.
Ras: Människa, f.d. assimilerad Borg
Harry Kim ________________________________________________

Harry Kim (Garrett Wang)
Började tidigt inom Stjärnflottan är Fänrik Harry Kim mycket lovande inom ingenjör och analytiska operationer. Ung och lite naiv, men positiv och strävande. Vänskapen med "tuffingen" och charmören Tom Paris gör honom gott. Lider också lite av familjeseperationen när de hamnar i Delta Quadranten.
Ras: Människa
Kes ________________________________________________

Kes (Wil Wheaton)
Kom ombord på U.S.S. Voyager p.g.a. sin kärlek, Neelix. Ung, men helt hängiven Neelix trots hans svartsjuka som blossar upp då och då. Har stort intresse för medicin och hälsa och blir därmed till stor hjälp för "The Doctor".
Ras: Ocampa

GoldBar

Tillbaka