The Next Generation - Besättningen

GoldBar

Jean-Luc Picard ________________________________________________

Kommendör Jean-Luc Picard (Patrick Stewart). Diplomat och taktiker. Redan som barn bestämde han sig för att gå med i Stjärnflottan. Trots Picard's mindre engegemang i kvinnor, barn och familj, så är hans lojalitet stark när det gäller att ställa upp för andra med relationsproblem. Han håller på Stjärnflottans Huvuddirektiv, men har förmågan att töja på gränserna när han anser det väl berättigad.
Han har en stark diciplinerad, men okså en varm och lojal förhållande till sina mannar.
Ras: Människa
William T Riker ________________________________________________

Kommer under Picard's tjänst år 2364 som Försteofficer. Hetsigt temprament, charmör och egen vilja. Det är Kommendör William T. Riker (Jonathan Frakes). Han följer Picard's order, men han ifrågarsätter, drar egna slutsatser och är inte rädd av sig. Det leder till många konfrentationer, men också många räddningar.
Riker och Picard har ett bra samarbete. Han blir snabbt Picard's "Number One".
Ras: Människa
Data ________________________________________________

År 2364 tillkom Örlogskapten Data (Brent Spiner) till Picard's stab som Andreofficer och Operationsofficer.
Hans kunskap om "rätt och fel", lagra all information som han var med om eller fick reda på, hans övernaturliga styrka, fingerfärdighet, förmågan till självdiagnostik och inte minst förmågan att "fungera" som en man vid sexuella relationer ... han var en "perfekt" officer och man! Men det blev också hans ok, att han inte var en riktig människa.
Offrade sig själv år 2379 och dog för att rädda sina mannar ombord på U.S.S. Enterprise NCC-1701-E.
Ras: Android
Geordi LaForge ________________________________________________

Som Löjtnant börjar Geordi LaForge (LeVar Burton) sin tjänstgöring år 2263. Blir skeppets Maskinchef.
Född blind, men med hjälp av hans anpassningsförmåga och en s.k. VISOR instrument, som genom ett electromagnetiskt spektrum låter honom "se" klarar han sig utmärkt. Förmågan att fokusera sig intensivt har gjort honom till mästare på att hålla på med warpteknik.
Lite blyg inför det motsatta könet, men absolut inte ointresserad!
Ras: Människa
Worf ________________________________________________

Som den enda Klingon i Stjärnflottan börjar Löjtnant Worf (Michael Dorn) hos Picard år 2364. Får jobbet som Säkerhetschef.
Uppvuxen och uppfostrad hos männsikor är Worf väldigt kluven i sin identitet. Han har människans reserverade uppförande, men söker sina rötter som äkta Klingonkrigare. Han håller hårt på Klingonära, men besluten färgas oftast nog ändå av hans mänskliga påverkan. På gott och ont ...
Ras: Klingon
Beverly Crusher ________________________________________________

År 2364 tillkommer Beverly Crusher (Gates McFadden) som Chefsläkare ombord på U.S.S. Enterprise NCC-1701-E. Grundlig och samvetsgrann och en överlägsen vetenskapsman.
Beverly Crusher har en nära relation till Jean-Luc Picard. Dels var de ett par ett tag långt innan de arbetade tillsammans, dels var hennes man Piccards nära vän och dels dog hennes man under Picards tjänst.
Ras: Människa
Deanna Troi ________________________________________________

År 2364 börjar Örlogskapten Deanna Troi (Marina Sirtis) sin tjänsgöring hos Picard som Skeppsrådgivare. Som halv Betazoid är hon empat och kan läsa eller känna av de flesta livsformers inre känsloliv eller tankar. För henne är detta helt naturligt och hon lägger sig inte i onödan eller är intresserad av skvaller.
Hon och William T. Riker var djupt romantiskt involverade och senare gifte de sig. Hennes andra stora passion i livet är Ktarian choklad!
Ras: Hälften människa och hälften Betazoid
Natasha Yar ________________________________________________

Säkerhetschef Natasha Yar (Denise Crosby) fick tjänst hos Picard på hans egen begäran år . Tjänstgjorde pliktroget fram till sin död år 2364.
Hon utmärkte sig i diverse kampsporter och fick nytta av det många gånger om!
Ras: Människa
Katherine Pulaski ________________________________________________

År 2365 ersätter Chefsläkare Katherine Pulaski (Diana Muldaur) Beverly Crusher i ett år framåt. Skarp och envis söker hon själv vikariatet, har svårt att acceptera androiden Datas känsloliv. Men med tiden accepterar och rspekterar hon de olikheterna mellan universums raser.
Ras: Människa
Wesley Crusher ________________________________________________

Wesley Crusher (Wil Wheaton) kom ombord på U.S.S. Enterprise NCC-1701-E år 2364 för att bo med sin mor Beverly Crusher. År 2365 börjar han sitt första uppdrag under William T. Riker.
År 2366 blir han antagen till Stjärnflottans Akademi.
Ett genibarn som inte vill någonting annat än att få vara med i Stjärnflottan. Han får många chanser, men får också jobba hårt för det. Dels Picard's motstånd gentemot barn och yngre. Men många gånger blir Picard imponerad av Crushers kunskaper och skicklighet.
Ras: Människa

GoldBar

Tillbaka