Deep Space Nine - Besättningen

GoldBar

Benjamin Sisko ________________________________________________

2369 kommer Benjamin Sisko (Avery Brooks) ombord på Deep Space Nine, som dess Befälhavare. Var med och upptäckte The Wormhole. Genom "Profeterna"; Bajorernas Gudar, upplever Sisko visioner som ger honom egenskaperna till att bli "The Emissary" - Sändebudet.
Sisko har ett hett temprament och är oftast oböjlig när han väl har bestämt sig. Han har fått sig många törnar, men också utstått många svåra situationer. Hans ömma punkt är sonen Jake som delar pappas stora baseballintresse.
Ras: Människa
Odo ________________________________________________

Deep Space Nine's Säkerhetschef Odo (Rene Auberjonois) som även fanns med när stationen ägdes av Cardassierna. Odo är formskiftare och tillhör rasen Changelingarna som även är Gud i Dominion.
Han hittades som "liten" och har därför svåra identitetskriser i sitt liv, men väljer till slut att stå på människornas sida.
Hans platoniska kärlek till Kira får efter många år äntligen resultat.
Ras: Changeling
Worf ________________________________________________

År 2372 kommer Örlogskapten Worf (Michael Dorn) till Deep Space Nine p.g.a. nytt motsånd efter Khitomer's kortlivade invasion av Cardassian.
Hans vänskap och beundran för Jadzia Dax leder till kärlek och äktenskap.
Worf's favoritdryck; katrinplommonsjuice!
Ras: Klingon
Jadzia Dax ________________________________________________

Kapten Jadzia Dax (Terry Farrell) börjar år 2369 sin tjänstgöring på Deep Space Nine som Vetenskapsofficer. Hon är Trill och åttonde värd åt Dax, kallad förenad Trill.
Jadzia är glad, sprallig och hittar på än det ena och än det andra. (Ofta till Worf's stora förtretelse). Dax har ett utmärkt fysik och är enormt duktig på Klingon kampsport, njuter av Klingon opera och älskar Klingon mat!
Ras: Trill
Miles O'Brien ________________________________________________

Som Operationschef börjar Miles O'Brien (Colm Meaney) på Deep Space Nine år 2369. När O'Brien inte är närvarande på Deep Space Nine "faller" hela stationen. Han har en enorm kunskap och en otrolig känsla för maskineri och teknik.
En godmodig och djupt hängiven människa. Älskar sin familj högt och har en härlig kamratskap med Julian Bashir.
Ras: Människa
Julian Bashir ________________________________________________

Löjtnant Julian Bashir (Alexander Siddig). Deep Space Nine's Chefsläkare. År 2369. Medicinskt geni, men ung och oerfaren tar det honom lite arbete att visa att han också är seriös. Hängiven sitt yrke är han ytterst lugn och sansad i krissituationer och tar då utan tvekan ledningen.
Han vill gärna bredda sina kunskaper och lär sig lite av varje på stationen. Det leder till bl.a. en förälskele till Jadzia och en djup vänskap med O'Brien.
Ras: Genmanipulerad Människa
Kira Nerys ________________________________________________

År 2369 kommer Överste Kira Nerys (Nana Visitor) till Deep Space Nine. Taktik och strategi är hennes arbetsegenskaper, men det är hennes självsäkerhet som driver henne. Stark i sin tro och tar gärna egna beslut. Detta leder till en hel del konfrentationer med Sisko, men också till ett starkt samarbete med tiden.
Ras: Bajoran
Ezri Dax ________________________________________________

När Jadzia dog behövdes det en ny värd snarast. Den enda som fanns tillgänglig för tillfället var Löjtnant Ezri Dax (Nicole deBoer). Hon kommer ombord år 2375 och blir stationens Skeppsrådgivare.
Ung, pratglad och med inte alltför mycket erfarenhet tar hon alla med storm utom Worf. Han har svårt att acceptera Jadzias minnen genom Ezri i Dax ...
Ras: Trill

GoldBar

Tillbaka