Älvor

GoldBar

Små och vita, näst intill genomskinliga sveper de fram över ängar och vattendrag under nattetid. Vi kan se var de har dansat. Där gräset har lagt sig i runda ringar för deras dansande fötter, det kallar vi älvringar eller ibland häxringar.


Bottom Of The Garden av Jean & Ron Henry
© Jean & Ron Henry

GoldBar

I Älvornas Rike florerar Magin och Fantasyn!
Här regerar den stolta Älvdrottningen över sin komplicerade hierarki.

Frost av Maxine Gadd
© Maxine Gadd


Med egna lagar I älvriket som kan förvirra vem som helst bör man inte bryta mot någon av dessa. Straffet är annars att förvandlas till en padda eller bli en slav åt någon älvprins eller älvprinsessa.

Man bör även ha en titel av något slag. Endast då får älvan utöva magi över sina undersåtar. Men de flesta älvor är titelösa och är lika glad för det. De leker, dansar och hittar på diverse rackartyg på oss stackars människor och roar sig gott!

Älvornas Rike är stort och är aldrig som man tror. Ibland hamnar man lite här eller där, eller så har den ena stigen bytts mot en annan! Men marknadsplatesen och älvdrottningens palats är beständiga. Dit kommer man alltid.

För att slippa hamna i Älvriket ska du ta med dig ett stålrör när du är ute i skogen och vid vattendragen. Stål kan inte förekomma där i någon form och därför kommer du inte heller igenom de hemliga portarna av misstag.


GoldBar

Bevare dig för dom

Älvor har ett elakt humor gör att de gärna lurar människor, särskilt då män, i fördärvet. När männen låter sig förtrollas av musiken och dansen får de då sitt livs kärleksnatt. Men priset är högt. Männen blir dårar resten av sitt liv och hör älvornas musik i sina öron för evigt!

Little Night Music av David Delamare
© David Delamare


Ta inte emot en gåva av en älva om du inte kan betala tillbaka med en lika värdefull gåva. Annars blir du älvans slav för evigt!

Ät heller inte av älvornas mat. Du blir fast i Älvriket på obestämd tid. Har du otur kan det gå flera hundra år innan du plötsligt är tillbaka till din egen värld!

Beskydda ditt odöpta barn för älvorna. Rita små kors på dess fingrar och tår med en svavelsticka, annars kommer de för att suga näring (älvsoget) tills ditt barn blir magert och ynkligt.

Älvor anses ha förmågan att orsaka allehanda sjukdomar och man bör undvika dom om man kan ... och inte låter sig förföras av dom!

GoldBar

Alla äro barn i början ...


Little Boy Blue av Selina Fenech   Pretty in Pink av Selina Fenech
© Selina Fenech