Skolfartyget LAGAREN,
ex Fyrskeppet SVINBÅDAN

Gravöl? – Nej! Aldrig!!!


  Den 16 december 2006, några dagar före ett styrelsemöte till vilket frågan om Lagaren ajournerats (ännu en gång), samlades en massa Lagarvänner till sillfrukost ombord.


Från Hemgårdens övriga öppna verksamhet kom Eva och maskinisten Ludde(Shamrock)


En stämning av sorg och gravöl smög sig tyvärr på, men stämningen var ändå varm och god

Till vår stora glädje dök Göran Magnusson upp. Om det gäller dubbelverkande götaverkare, transduktor-reglerade axelgeneratorer, mikroprocessorstyrda lastvagnsväxellådor eller så kolvångmaskiner, har Göran med en gång något spännande att berätta. Eller när man står med delarna på däck och undrar vad man skall ta sig till, så kan det bero på att man ännu inte ringt Göran.
En gång kallades unge herr Johan hastigt in att köra ångfärjan Djurgården 3. Han råkade vara eldare på Blidösund just då, och hon låg i Furusund, men med taxi i ilfart var han snart nere på Nybrokajen. Då stod redan Göran på durken! Han hade råkat promenera förbi på kajen och hade, till allmän förvåning och stor uppskattning, med sitt lite eftertänksamma sätt tagit på sig en overall medan befälhavaren ännu försökte redogöra över något  …som tydligen inte längre var ett problem! Så är det ofta när Göran är med.

 
Här sitter Ludde invid mäster Göran Magnusson. Undrar han något om Scania-maskiner, dieslar eller verkstadsteknik, maskinuppsättning och fartygsmaskiner i allmänhet så borde han passa på precis nu.


Vad händer med Lagaren just nu:
hem.bredband.net/lagaren

11 jan 2007