Startsida       Ella       Dagbok       Träning       Släkten       Bilder       Om rasen      Länkar     Gästbok
Ellas träning består just nu av att "nöta" delar av olika moment för att sedan sätta ihop dem till helhet.


Det här är det vi gör just nu:

Linförighet: just nu raka sträckor, korta pass för att jobba på kontakten. Vi övar starter och på att hitta vårat tempo ihop.

Apportering: Mycket lek med apporten. Detta för att få upp intresset och komma till en punkt där Ella inte tänker att den är läskig att ha i munnen. Dessutom tränar vi att sitta vid sidan med apporten i munnen och hålla fast den tills hon får kommandot loss.. blä tycker Ella :)

Läggande: Målet är ju snabbt läggande under gång... Här tränar vi under bus m godis "ligg". Har sett en ökning i läggande

Ställande: Här är målet att få ett snabbt och fint ställande. Går korta sträckor, ger kommandot "stanna".
I början med både hand och röst, men nu använder jag enbart röst. Snart ska jag lägga in ett aktivare fotgående

Platsliggning: Här varierar jag träningen. Ibland går jag ut halva sträckan, återgår efter halva tiden och ger en godis m massa beröm, sen går jag ut igen. Ibland kör jag en tävlingsplatsliggning m hela sträckan och inget beröm förrän tiden är ute. Men lika oavsett vad jag väljer är att om Ella rör en tass eller snappar en fluga återgår jag och lägger om henne, (säger inget förutom kommandona) detta har gjort Ella mycket lugnare.

Inkallning: Här kör vi raka långa inkallningar och är det nått Ella gillar så är det att springa! Det gör att farten ibland blivit för hög så hon har använt låret till att vända för att sätta sig. Det har gjort att vi också kör 2-3 m inkallning och övar "ingångar" m godis och en massa beröm. Detta har gett en mkt bättre ingång!

Hopp: Ella älskar att hoppa så fart och vilja saknas inte här! Här kan vi träna varierat. Ibland rena lydnasklass I hopp. Ibland övar vi hopp m sitt (II:ans).

Fjärrdirigering: Sitt o ligg fjärren tränas i korta pass med mej nära och mkt beröm o godis. Ella har inga problem med kommandona, men förflyttar sig i ivern att sätta sig upp. Detta tränar vi bort nu.

 


Här ska vi försöka beskriva hur vi tränar med Ella
och framförallt vad vi tränar.
Kan lova att just apporteringen, är det
vi kommer att få kämpa mest med.