Startsida      Ella       Dagbok       Träning       Släkten       Bilder       Om rasen      Länkar     Gästbok
 

Den 16 April var det dags för Ella att åka och träffa alla släktingar inom Rostaggens kennel.

Vi samlades ute på Ekerö hos Lisbeth en otrolig vallinstruktör som både var saklig och lugn! Tur för en Virrig
förare! :)
 
Det kom en hel del hundar men långt ifrån alla! För Ellas del var det här första gånge hon skulle komma
i kontakt med får och jag var verkligen spänd på hur hon skulle reagera. Men som så många gånger förr överraskade hon mej ännu en gång!

Jag låter bilder tala för sig själv men med små kommentarer om vad de visar!
Det här är Bruse "Rossi", som är halvbror med Ella och kullsyskon till Hugo vår underbara kelpie, som vi hade förut.

 

 

 

Det här är Clara, Ellas Syster m matte Britt, i väntan på att få valla.Så var det dags för Ella att gå in till fåren. Först en liten genomgång...
Första mötet m fåren.. hur ska Ella reagera? Lite avvaktande men nyfiken..Nu börjar Ella fatta att Fåren kan man följa efter och styra... Lisbet instruerar en vilsen förare... Ella kör på och börjar "tända" som man säger på vallspråk..
Nu är det dags att "valla ut dom från fållan"... Ella gör sig bredd...

Ella får lägga sig ned nu och vänta på vidare instruktioner.. gissa om det var svårt för en taggad hund! Men hon skötte sig mycket bra... värre var det med föraren :) gick som en yr höna i början kändes det som!

 

 

 

 

 

Ella ska hålla sig bakom fåren och valla och på sidorna, för att föra flocken framåt... hon klarade det galant...Ella fortsatte hela vallningsstunden att visa att detta var något som hon var väldigt bra på och gillade..
Ella ökar tempot...och går nära... Ella visade gång på gång att hon verkligen ville detta... En mycket trött och vimsig förare med en uppspelt och glad Ella.. båda sugna att göra detta snart igen blev resultatet av vallningspremiären.