Startsida      Ella       Dagbok       Träning       Släkten       Bilder       Om rasen      Länkar     Gästbok
 

Tidigare dagboksinlägg 05!

Nu kör jag blogg i fortsättningen!

maj 06


060509 - Varmt.
Tänk vad det går fort..Ledsen att det inte skrivs här så ofta...Även om det inte kommer med här så det händer en massa hela tiden..
Värmen kom ju som en liten chock men ingen är gladare än vi att den äntligen kommit.
Vi är ute mycket, kör lydnad, uppletande och tar långa promenader. Letar bra spårmarker i närheten och tror att det äntligen lösts sig med den biten. Tänkte lägga några nu denna vecka.
En lustig sak som säkert inte nämnts i dagboken är att vi varje kväll har ett tjafs i sängen (någon fler som har det?) Ella är en envis liten kelpie... Hon hoppar gärna upp innan man kommer i säng och ligger då på täcket. När det sedan är dags att krypa ned.. vägrar hon att flytta på sig.. Hon har förstått att gör man sig så lååång som möjligt så blir det svårt att flytta på mej. Vilket leder till att hon sträcker ut bakbenen raklånga och tar upp halva sängen.. :)
Men efter en del tjafs brukar hon ge med sig och maka på sig. :)


April 06


060417 - Dagen efter.
Igår var vi ju på kennelträff och det var en händelserik dag! Det märks om inte
annat på Ella idag..slö, gosig och lugn. Ella tyckte det var så himla skoj att vara iväg o träffa de andra från rostaggens kullar.. Det var rätt många från både C- och E- kullen kul! Vi tränade ju vallning, utställning och jag
körde igenom lydnadsettan en gång också förutom platsliggningen.. Gick rätt bra med en genomtaggad vovve.
Funderar allvarligt om jag nu får ihop platsliggningsträningen att göra några nya försök och starta Ella igen.
Hon visar i alla fall på träning att hon mognat en hel del.                                               


När det sedan var över fick vi åka med Carter, Ellas brorsa hem (ja ok Carters husse Håkan körde!) till civilisationen igen (dvs. pendeltåget!)  Tack Håkan och Mia för skjutsen!
Väl hemma i området tog vi oss till en otålig kompis Häxza och det blev en mysig promenad med allihopa vid militärområdet där vi bor.. Lera, lek och bus! Sen slocknade Ella och vaknade endast till vid kvällsrasten men den blev kort då Ella efter hon kissat tydligt visade att hon skulle in, genom att helt enkelt vända och gå till porten.

 

060415 - våren är här och vi har krupit fram ur vårt ide. (Har verkligen inte skrivit här på länge)
Idag fick Ella gå årets första spår. Hon är så fantastiskt duktig och noggrann. Tränade spårupptag i ruta och hon hittade spåret direkt, kollade åt vilket håll spåret gick och spårade sen utan att missa en enda vinkel. Efteråt vårrusade hon runt och var så lycklig! Tränade lydnad idag också och det gick bra och hon tycker det är kul!

Imorgon ska vi på kennelträff och Ella ska få prova på att valla. Hur spännande ska inte det bli!!!

 

Januari - mars: Det var så kall vinter så vi gick i ide...

 

Januari 06

 

060108-Vardag igen
Så börjar allt gå mot vardag igen. Alla helger är över chokladen uppäten och den sista biten av skinkan kastad. (tänk vad less man kan bli på skinka!)
Ella har haft en lugn och skön tid de veckor som nu gått. Många och långa promenader i snön en massa bus med Häxza och mys i soffan! Ella älskar verkligen snön! Långa brottningsmatcher med stor schäfer och en massa tagfatt lekar har gjort att Ella gått ned nästan 2 kg! Trots att aptiten aldrig varit bättre. Ella hade nog något kilo extra på sig men nu är hon kanonfin!
Har kört lite platsliggning i snön och Ella har inga problem att ligga kvar. Har också övat frittfölj en hel del och nu har kontakten m ögonen, kommit starkt får se hur det utvecklas. Överhuvudtaget har Ella blivit piggare och mer "med" sen både andra löpet och sen Häxza hennes absolut bästa kompis klampade in. Ska börja köra igång träningen nu på allvar något som jag ser fram imot!