via clair_voyant

12 februari 2010 - slicka på en lyktstolpe
Hm. E är i Kambodja, eller as we speak så borde han befinna sig ett par kilometer ovanför Indien. Jag är lite orolig.

36 timmar tidigare, på Kornettsgatan, sms:ar jag ”Såg just en råtta! Dickens!”

Frågade E om han hade en pincett; han hade en korntång. Jag sökte en blomma och fann en frukt, typ.

På fotografiet ovan: har hon en hundbrosch på klänningen? Det är det MEST bisarra.

Ska jag läsa Vi, de drunknade eller H.C Andersens sagor? Den lille havfrue eller sjömän?

Jag såg några otroligt fina små papprör med parfym i häromdagen, med fotografier av John French. John French var en stor modefotograf i London å 50- och 60-talet, vars arkiv numera ägs av V&A, Victoria & Albert Museum of decorative arts and design. De gjorde askarna och Berkeley Square Cosmetics Co gjorde parfymen. Den röstades fram som Best new fragrance of the year 2009 av UK Beauty Awards, om det nu betyder något för er. Alla tre är utan en massa tillsatser, SLES och parabener. Sägs det åtminstone.

De tre dofterna är white amber, white bergamot och white muguet (liljekonvalj). Kort sagt en sensuell orientalisk doft, en fräsch citrusdoft och en tjejig blomdoft. Något för alla. Jag tyckte att bergamotten var helt okej, ambran var lite väl in your face sensuell och så långt som till liljekonvalj kom jag aldrig, för jag tror inte att jag är lämpad att bära liljekonvalj, får huvudvärk bara jag tänker på det faktiskt. Efter ett par timmar var ambran något mindre kväljande och mer träig, sandelträ skulle det vara, jag är mer för ceder personligen. Mandarinen kände jag inte alls. Det var mest "hippie övergår i något mindre påträngande hippie". Bergamot wins. I slutändan var det mest asken jag ville ha.

Jag fattar inte riktigt trenden med singulära parfymer som har en enda not, varför är det så populärt? Som Demeter Fragrance Library-dofter som luktar "salt luft" eller äppelkaka eller nyklippt gräs, alla de där dofterna är så himla dåliga. De är som Date-parfym för hipsters. Ärligt, vem vill lukta som en nyklippt gräsmatta? Det är en bra lukt för all del, men inte på en hals. Tycker allt från Demeter Fragrance Library luktar äckligt. Testade just "Salt air" samtidigt med BSQ-parfymerna, och jag trodde helt allvarligt att jag skulle kräkas. Det luktar så jävla illa! Som att dricka en liter fruktansvärt salt vatten och samtidigt slicka på en lyktstolpe indränkt i avgaser eller kemikalier eller något ditåt. Höll på att börja grina. När jag kom hem läste jag en recension som löd typ "bra parfym för gravida eller kvinnor med små barn som inte kan använda starka parfymer". Konstig recension till att börja med, men fine, fast jag kan säga att om jag vore på tjocken så skulle jag kaskadspy av Salt Air, och om ni är mina vänner så har ni inte den på er när jag är i närheten. SÅ långt från att lukta som "en dag vid havet" som man rimligen kan komma. Om inte ert hav ligger i ett fekalt helvete. VAD VET JAG?


åsikter här

Benknäckarvals

Moa Andersdotter

benhästen
dekadensmagasinet
die kaschemme
diverse dagar
doftar av:
drömmen om ett skämt
gertrude stein
jenny maria
just don't tell them elks
mimi smartypants
observatorium
quaaludes and milk
the girl who married a bear
therese bohman
therese e