Sjöbjörnsvägen 16, 1tr

Gröndal, Stockholm kommun

Fantastisk sjöutsikt & stor solig balkong!

Antal rum:
2,5
Boarea:
58m2
Avgift:
3 650 kr
Accepterat pris

2 495 000 kr (43 017 kr / m2)

Låna till denna bostad
Slutbud

2 860 000 kr

Visa alla bud
Budg. Datum Bud

Ansvarig mäklare

Nicklas Talvitie

Nicklas Talvitie

0708 99 79 93
nicklas.talvitie@notar.se

Mina pågående försäljningarKontakta

Mäklarassistent

Signe Caroline Sjövall

Signe Caroline Sjövall

0708-99 79 72
signecaroline.sjovall@notar.se

Kontakta

Planritning

Planskiss
 

Objektbeskrivning

Accepterat pris. Ljus gavel 2a m underbar sjöutsikt, stor solig balkong o charmiga originaldetaljer. Stabil Brf nära natur, service, kommunikation m.m

Välkommen till denna ljusa och charmiga gavel tvåa med stor solig balkong & fantastisk sjöutsikt i populära stjärnhusen!

Lägenheten präglas av en härlig atmosfär och ett gott ljusinsläpp genom de ogenerade fönsterpartierna i gavelläge, varifrån man har en fantastisk utsikt över bl.a. Kungsholmen, Långholmen, Reimersholme och Mälaren med dess båttrafik. Ytdisponeringen i bostaden är mycket effektiv med generösa sällskapsytor, stort badrum som rymmer badkar eller tvättmaskin, stor solig balkong med sjöutsikt, sovrum med plats för dubbelsäng samt en stor klädkammare som även kan görs om till barn-/arbetsrum. Bostaden präglas av en välbevarad äldre charm med elegant parkettgolv i vardagsrummet, ljust tapetserade väggar, stambytt och kaklat badrum samt ljust originalkök med charmiga originalluckor och beslag. Välskött och stabil förening i fastighet som ritades av Backström & Reinius Arkitekter AB där 100 Mbit bredband ingår i avgiften!

Gröndal är som en småstad precis utanför tullarna, här hittar du alla nödvändigheter samtidigt som du har extremt nära till naturen och citys puls. Runt husknuten finns det gott om mysiga promenadstråk och badmöjligheter i såväl Mälaren som Trekanten, med kiosk och faciliteter, där du även kan åka skridskor på vintern. Ca 200 meter från bostaden finns även Gröndals båtklubb med charmig hamnmiljö & möjlighet till båtplats. Ett stenkast från lägenheten finns även den färdigställda och EU-anpassade Sannadalsparken med klätterställning, gungor, sandlåda m.m. Mer info finns på stockholm.se. Här finns även mataffärer, ett antal restauranger med uteservering, bibliotek, bageri, florist och mycket mer. Ett brett utbud av skolor och dagis finns inom promenadavstånd för barn i alla åldrar. Kommunikationerna är mycket goda med ett antal bussar samt Tvärbana till bl.a. Liljeholmen. Väl där finns det kompletterande bussar, t-bana, 4 mataffärer, 90 butiker samt en mängd övrig service.

Planlösning

Ljus och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter, originalstengolv i entrédelen och ljusa väggar. Förvaringsmöjligheterna är mycket goda tack vare inbyggd garderob, städskåp samt linneskåp.

Stort och luftigt vardagsrum med härlig atmosfär och ett gott ljusinsläpp genom ogenerade fönsterpartier i gavelläge med fenomenal utsikt över Mälaren, Kungsholmen m.m. Härifrån når man den stora soliga balkongen som även den har utsikt ned mot Mälaren med dess båttrafik. Interiör bestående av ljusa väggar och en elegant fiskbensparkett.

Köket är ljust inrett med tapetserade väggar och goda förvaringsmöjligheter i de charmiga sneda originalskåpen som även har kvar alla originalbeslag. Invid kylen sitter ytterligare förvaringsmöjligheter med charmiga originalbeslag samt ett praktiskt skafferi. Arbetsytorna är generösa och gjorda av trä, rostfritt samt sten med vitt kakel ovan. Matplatsen är ljus och rymmer bord för upp till sex middagsgäster. Vitvarorna som ingår är spis med ugn, fläkt samt kyl/frys.

Det stambytta badrummet pryds av vitt kaklade väggar med ljus bård och matchande ljust klinkergolv. Här finns ett praktiskt badrumsskåp med spegelglas samt vädringsfönster där man nedanför detta kan sätta in antingen ett badkar eller tvättmaskin. Porslinet är i gott skick och består av wc samt tvättställ med blandare.

Sovrummet har ett gott ljusinsläpp och ljus interiör bestående av tapetserade väggar. Här ryms enkelt en dubbelsäng och från fönstret har man en enastående fri utsikt över Mälaren. I anslutning till detta rum ligger den stora klädkammaren med fönster som även kan göras om till extra barn- eller arbetsrum.

Bostadsfakta

Område - Gröndal

Antal rum - 2,5st

Boarea - 58 m2 Enligt ekonomisk förvaltare

Avgift - 3 650 kr I avgiften ingår , Värme, Vatten, bredband 100 Mbit/s, källarförråd.

Andelstal - 0,5081%

Årsavgiftsandel - 0,47347%

Bostadstyp - Bostadsrätt

Pantsatt - Ja

Byggnadsår - 1946

Uppvärmning - Fjärrvärme

Övrigt - Driftkostnaden är ca 250kr/månad baserat på 1 vuxen. Försäkring tillkommer.

Förening

Föreningsnamn - Brf Stjärnhusen Stockholm

Föreningsform - Bostadsrättsförening

Beskattas som - Privatbostadsföretag (äkta)

Kommande renoveringar - Föreningen har ej beslutat om någon kommande större renovering eller ombyggnad av fastigheten.

Kommande avgiftsförändringar - Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Kabel TV - Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband - Bredband 100 Mbit ingår i avgiften. Leverantör: Ownit.

Bilplats - Parkeringsplatser uthyres för 200 kr/mån utan el och för 300kr/mån med el. För närvarande kö.

Gemensamma utrymmen - Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga, grovsoprum samt en övernattningslägenhet som går att hyra.

Överlåtelseavgift - 1 113 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift - 445 kr

Antal lägenheter i förening - 223

Energideklaration - Detta hus använder 167 kWh/m² och år, varav el 16 kWh/m².

Övrigt

Trädgårdsrenovering 2012.
Fönsterrenovering 2010-2011
Ventilationen 2007.
Trappuppgångarna renoverades och målades år 2000-2002.
Alla stammar, V/A, kök o badrum är bytta mellan år 2000-2001
El-stigar bytta mellan år 2000-2001.
Tvättstuga är ombyggd år 2000.
Fasaden är putsad 1998.
Grunden är ok.
3-fas el finns indraget.
Ventilationen är frånluftsfläktar, endast kolfilterfläkt får installeras.

Allmänt om föreningenEkonomisk förvaltning sköts av Sveriges bostadsrättscentrum (SBC)
Föreningen äger marken.
Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.
Husen är k-märkta med blå markering.
Föreningen upplåter 17 bostadslägenheter med hyresrätt.
Trappstädning sköts av städfirma.
Föreningen har en hemsida: http://stjarnhusen.info/

 

Övrigt

InformationOvanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

JämförelsepriserSom en service till våra kunder visar vi såltpriser och information om Notars förmedlade bostäder på Internet, www.notar.se, i utskick och som statistik i media. Det kommer också att gälla för den här bostaden. Besök gärna vår hemsida www.notar.se för att se exempel!

Accepterat pris Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på det pris som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som också ska ligga inom ramen för mäklarens värdering av bostaden.

Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Initiativet är en del av en branschöverenskommelse för att motverka så kallade lockpriser. En stor del av mäklarföretagen som är verksamma inom Stockholms innerstad står bakom överenskommelsen.

 

Undersökningsplikt

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrättUtgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

Köparens undersökningspliktOm köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

Säljarens upplysningsskyldighetNågon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UtfästelseSäljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

AvtalsfrihetAvtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.