Familjen

Kvinnan

Mannen

Storasystern

Lillasystern

Kaninen

Arkivet

Gästboken

Tim

Först hade Alida en kanin som hette Putte. Sorgligt nog så dog han, natten till Alidas 10-årsdag. Förtvivlan var stor, och vi var inte säkra på om vi skulle ha en ny kanin, åtminstone inte direkt. Men det är klart, vi har ju så fina kaninhus både på landet och hemma, så det vore ju synd att inte utnyttja dem. Kanske två kaninsystrar, för honor kan man ha tillsammans har vi hört. Och de fick inte vara lika Putte utan helst ha någon helt annan färg och upprättstående öron. Men så fick vi höra att en tjej några hus bort på landet hade kaninungar till salu, och vi kunde ju alltid gå dit och titta på dem…

 

Naturligtvis var det bara killar, naturligtvis såg alla ut ungefär som Putte, naturligtvis var de jättesöta och naturligtvis köpte vi en!

 

Den här gången gick vi in för att välja den som gick bäst att lyfta, eftersom vi hade haft en kanin som var alldeles hopplös, sprattlade och vred sig som en galning så fort man försökte lyfta upp den. Vi lyckades bra, för med Tim är det inga problem för tjejerna att lyfta och bära. De lyckas utan problem sätta på honom kopplet och går ut och går med honom på gårdarna i området.

 

Tim har fått bo ute från början. Han är mer intresserad av att sitta på trädgårdsbordet och se söt ut än av att äta upp ogräset mellan plattorna. När vi sitter och äter inne i köket hoppar han upp på fönsterblecket på utsidan och sitter och kikar på oss. Han är väldigt social och kommer framskuttande så fort man kommer ut. Ja vi har verkligen en gullig liten kanin!

Foto Malin