Välkomna till Projekt Marocko's hemsida!
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Här är vi, fyra målinriktade tjejer som går sista året på tekniklinjen, Älvkullegymnasiet i Karlstad. Vi hade bestämt oss för en sak, vi vill genom vårat projektarbete göra något unikt och minnesvärt. Hjälpa utsatta och fattiga barn, och sedan sprida våra kunskaper till våra medmänniskor. Göra dem medvetna om att de också kan hjälpa till.

Den 9 April-09 reste Miranda Göransson, Erica Eriksson, Camilla Larsson och Elin Christensen till Marocko, med hjälporganisationen Karavanen. Målet var att åka till ett pojkbarnhem som låg i norra Marocko, Sidi ifni. Under hela året innan resan har vi jobbat med att få in sponsorer och material att ta med oss ner till barnen, detta resulterade i 10 ton med material. Bland annat en diskmaskin från Richardsson Elon, kläder och leksaker ifrån nära och kära, även pingisbord får Hammarö kommun, fotbollar ifrån Qbik fotbollsklubb, sjukhusmaterial ifrån försvaret på Hammarö, ja listan är lång.

Vi har stött på många problem under året, samtidigt som vi blivit bra bemötta. Många planer har blivit ändrade men resultatet blivit bättre än väntat. På denna hemsida kan ni läsa om vår långa, hårt arbetande resa. Även se bilder från resan och läsa våra dagböcker under vår tid i Marocko.