Nyheter 2017
 

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016

12 december

En trevlig tripp till Tyskland under helgen med Gunilla som sällskap. Färja till Kiel på natt mot fredag, sedan körde vi ner till Kassel och bodde där på ett väldigt trevligt ställe en liten bit utanför. Anne Indergaard dömde nationella utställningen på lördag Lance blev bästa hane med cert och klubcert, Q blev 3:a i ch.klassen. På söndag var det internationell utställning, då fick Q klubcert i o m att hann vann ch.klassen, blev sen 2:a bh om man ser på det med svenska ögon. Söndag kväll checkade vi in på Wissers hotel i Burg Aus Fehmarn. Julmarknad på torget utanför hotellet, Glühwein mit Schluss smakade gott när vi strosade runt där.

15 oktober

Under helgen var vi till våra vänner i Danmark igen, den här gången för att starta i en träningstävling i att valla får. Vi var i Lunde på Fyn hos Jesper och det var 20 anmälda corgis. Lance startade som nr 1 och jag komplicerade det hela för honom så han slutade på en 11:e placering. Q startade som nr 11 och han gick ju som vanligt bara in och gjorde jobbet, drygt 4,5 min tog han på sig att gå banan, vi hade 10 min på oss. Alla ekipage fick fina priser och minsann om inte Q vann det hela!

9 september

Det ar ju gått väldigt bra för valparna efter Lance som har varit ute i ringarna. Idag slog Pemberwood's Bonnie till med cert och 2 BT i Gimo! Grattis till matte Caroline Järnbröst! I torsdags blev hon 9 månader, och idag certifikat för Mats Jonsson. Häftigt!

3 september

Vår årliga tur till Randböldal i Danmark är avklarad under helgen! Pemberwood's Blondin Bella följde med oss och hon skötte sig jättebra, både under de långa bilresorna, på hotellet och på utställningen. Kevin Dover från Storbritannien dömde och Bella fick SL med en andraplacering i klassen. Q och Lance gick båda i championklass. Q placerade sig inte, men Lance höll traditionen vid liv och tog hem BIR för tredje året i rad!

29 juli

Nästan hemmaplan idag när vi for till Ransäter. Hela 26 st pembroke anmälda,jag hade med Q och han blev bästa hane och sedan BIM, ville inte riktigt sträcka på sig när vi tävlade om BIR/BIM. Tre av Lance valpar deltog idag, premiär för Pemberwood's Brolle som slog till och blev bästa valp! Systrarna P Bonnie och P Blondin Bella blev 2:a resp 3:a i sin klass, båda med HP.

22 juli

Där satt den! I Köping idag fick Lance sitt svenska cert och därmed blev han Svensk Utställningschampion! För domare Boo Lundström vann Q BH med Cacib, vilket kommer att gå vidare till Lance eftersom Q redan är Internationell champion, och Lance stod 2BH med en superglad matte! Stina Frankesjö var med och visade som vanligt Q på bästa sätt, de slutade sedan BIM. Extra roligt denna dag var att tre av valparna från Lance kull med Swea deltog. Först ut var Pemberwood's Boo Boo som blev 2:a i sin klass, han behöver växa till sig lite. Bästa valp blev Pemberwood's Bonnie som slog Pemberwood's Blondin Bella, båda fick HP. Bella kom till oss på fredag kväll och skötte sig utmärkt som nattgäst. Nästa helg syns vi igen i Ransäter!

15 maj

Jisses, vilken helg vi har haft! Fredag kväll drar vi söderut mot Helsingborg-Helsingör-Rödby-Puttgarden-Neumünster. Framme strax före 7 på lördag morgon vid mässan där utställningen äger rum. Domare är Leif Lehmann Jörgensen, DK. En väldigt rörig utställning, otydliga ringsekreterare och vimsigt värre. Q vann ch.klassen med VDH-cert till att börja med, sedan blev han bästa hane med Cacib (fast det går vidare till nästa hund eftersom Q redan är klar) och tyskt cert och slutligen BIR, Neumünsterwinner 2017! I gruppfinalen hade vi inget att hämta. Lance blev 2:a i öppen klass med väldigt fin kritik. Efter detta var det dags att dra till Puttgarden igen för att ta oss till Dragör i Danmark. Vi tog in på charmiga Badehotellet och sov gott i en riktig säng. Söndag morgon gick vi ut på de stora gröna gräsmattorna så att hundarna fick springa av sig lite efter i princip 24 timmar i bur och bil tidigare. Eftersom utställningsplatsen låg ca 200 m fr hotellet fick gossarna stanna kvar på rummet tills det var dags att checka ut vid 11-tiden. Carole A Smedley dömde utställningen och Q vann championklassen före Lance, båda med CK. Slutligen blev de 3:a resp 4:a bästa hane. Släkten var värst, Andvol Marshal blev BIR, Siggen's Queen of Spades blev BIM. Sen var det dags att ta corgibilen och fara hemåt, vi landade strax före midnatt i Karlstad.

7 maj

En tur till Lidköping som visat sig vara en lyckoutställning för oss. Q visades av tre olika handlers och blev till slut BIR, Lance 2:a i championklassen men sen sprang han lite väl ivrigt och slutade oplacerad i bh. Hade blivit en mer framskjuten placering om han skött sig talade domaren Kitty Sjong från Danmark om efteråt. Siggen's ställde upp med uppfödargrupp, Q, Lance, Zeppelin och lilla Clara. Ingen placering i gruppfinalen senare på dagen. Petr Rehanek dömde finalen i grupp 1, Q var utplockad bland de sju främsta men sen tog det stopp. Lance dotter Hjördis var med också, fick excellent och placerade sig som 3:a i juniorklassen. Idag var det matte Åsa som visade själv och det gick jättebra!

23 april

Utställningsdags igen, nu i Västerås med Johan Andersson som domare. Stina Frankesjö var med och visade Q till BIR! Lance blev 3 BH med reserv-cert. Nöjd matte! Dessutom fick jag hälsa på två av valparna i senaste kullen, Bella och Bilbo var med som sällskap.

16 april

Påskafton for vi söderut, till Helsingborg. Vi lämnade -5° och ca 4-5 cm snö, barmark och torrt från Säffle och neråt. Efter Göteborg började det regna, sen blev det snöblandat och vid Hallandsåsen var det vitt överallt. Slirig väg i backarna där, tur att vinterdäcken fortfarande sitter på. En övernattning i Helsingborg sen färjan över till Helsingör på söndag morgon. Fredensborg var målet och där skulle vi delta i Dansk corgiklubbs vallningstest. Båda hundarna jobbade på bra i vårsolen och de fick fina utlåtanden när protokollen kom någon dag senare. Q fick att han var en bra hund som jobbade på, Lance fick lite mer ...en bra hund som kan gå långt... Jodå, minsann!

19 mars

Den här helgen har vi varit till Mårtensby på vallningsläger tillsammans med en massa kelpies och en och annan border collie. Grabbarna skötte sig bra, Lance imponerar

29 januari

En ny visit hos valparna idag! Nu är de drygt 7 veckor och de första flyttar till sina nya familjer på fredag. Frestande att utöka flocken med en till, men försöker hålla mig!

7 januari

Idag har jag varit till kennel Pemberwood's och gosat med valparna. Jättefina personligheter, ska bli spännande att följa dem.

6 januari

Dag två på My Dog med Harto Stockmari, Finland, som domare. Lance vann championklassen med CK och blev 3:a bästa hane.

5 januari

Idag blev det en tur till Göteborg, My Dog i två dagar. Portugisen Rui Oliveira dömde idag, jag ställde Q som vann championklassen med CK och blev 2:a bästa hane. Dagen började med att jag fick äran att visa Tricktail's Bolero i valpklass, en av tikarna efter Lance, som nu är 7 månader. Hon skötte sig jättebra, fick HP och blev BIR-valp. Trevligt att träffa ägarna Åsa och Thomas också.