Miniatyrer är Bengts modell

Ur Gästriklands tidning, fredagen den 27 april 2001, årgång 34 nr 17.

Som många andra grabbar började Bengt Lindberg bygga modellbyggsatser när han var en liten grabb. Men som få andra har han fortsatt och sedan nyår driver han egna firman Modellproduktion från en ombyggd tågvagn invid Järnvägsmuseet på Rälsgatan.

Jag har alltid drömt om att kunna göra det här på heltid, säger Bengt som bygger modeller till bland annat museer och företag.

Miniatyr

Miniatyrens mästare

Bengt Lindberg är hantverkare. Vad ska man annars kalla en person som till yrket är målare, svarvare, fräsare, gjutare, elektriker, sömmare och en hel del annat.

Jag försöker fixa det mesta själv, säger Bengt som är modellbyggare och har sin verkstad i en gammal tågvagn.

Gästriklands Tidning berättade om Bengt Lindberg för 20 år sedan. Då satt han inklämd i en klädkammare i en lägenhet på Sätra och byggde modeller på varje ledig stund. Idag har han en egen modellverkstad och arbetar med modellbyggandet på heltid.

Jag har alltid drömt om att kunna göra det här på heltid. Förra året bestämde jag mig och från årsskiftet kör jag firman på heltid. Bengt flyttade med sig deltidsbyggandet från klädskrubben i Sätra till den lilla redskapsboden vid radhuset i Hemlingby. Därifrån har han nu flyttat alla prylarna till en gammal post-och resgodsvagn som står uppställd vid Järnvägsmuseet på Rälsgatan.

Jag gick från fem kvadratmeter verkstad till 75 och ändå börjar det kännas trångt, säger Bengt som inrett vagnen med en ljus och modern kontors/kök/vardagsrumsdel med aprikosa väggar, ljust aprikosa gardiner och detaljer i blått och vitt. Vagnens mellandel är inredd med bänkarbetsplatser för detaljarbeten med små modeller. Avdelningen längst in har en verkstadsdel med svarvar, borrar, slipar och andra större och mindre maskiner.

Hyr vagnen

Han som är fordonsansvarig på Järnvägsmuseet kläckte idén om att använda en vagn. Den tredje maj hämtades den gamla vagnen från Grängesberg och ställdes upp här.

Vagnen skulle skrotas. Nu är den fixad så att man i princip skulle kunna kroka på den och åka iväg med den. Bengt hyr vagnen av museet och har fixat till den utvändigt så att den ser ut som en originalvagn med originalröd färg. Till insidan har han fått fria händer och har alltså förvandlat den till en långsmal, men väl fungerande arbetsplats.

Till sommaren fortsätter renoveringen av vagnen. Fönstren ska plockas ur, skrapas och göras ren och en del detaljer ska fixas till. Ett grannlaga arbete som Bengt är van med, om än i mindre skala.

I mitt jobb handlar det ofta om att återställa saker i ursprungligt skick. Här är det lite större detaljer jämfört med jag gör annars.

Väljer material


Bengt är modellbyggare på heltid. Som många andra började han bygga modeller som liten grabb. När andra sparkade boll eller spelade hockey ägnade Bengt sig åt sina byggen.

-Jag får ofta frågan om jag aldrig ska bli vuxen och det hoppas jag att jag aldrig blir. Om att bli vuxen betyder att man inte ska göra det man tycker är roligt hoppas jag att jag slipper bli vuxen.

Intresset har hela tiden blivit starkare och byggandet mer avancerat. Ganska snart lämnade Bengt modellerna med färdiga bitar och började rita, konstruera och bygga modellerna med eget material. Det är oftast så han jobbar idag

Fantasimaterial. "Det är bara fantasin som sätter stopp för vilket material man kan använda" säger Bengt som här har förvandlat grillpinnar till stockar som aka ligga på en timmervagn. Fantasimaterial. "Det är bara fantasin som sätter stopp för vilket material man kan använda" säger Bengt som här har förvandlat grillpinnar till stockar som aka ligga på en timmervagn.
Bara fantasin sätter gränser för vilka material man kan använda till olika saker. Jag arbetar mycket med plast, plexiglas och metaller som mässing. Det är modellen som avgör vilket material som ska användas. Trä använder jag sällan. Det är så rörligt och håller inte formen lika bra som andra material.

 

Jag provar mig ofta fram bland material och tekniker. Jag är självlärd i alla tekniker. Ibland har det varit en dyr lärotid när man jobbat med dyra material och inte riktigt hanterat materialet och teknikerna.

Här och var i de båda arbetsdelarna av vagnen finns påbörjade byggen. Provgjutningar av tågvagnar, modeller av hus, små detaljer gjutna i plast, halvbyggda modeller av bilar, vagnar osv. Några kommer att bli färdig, andra är läromodeller och har någon liten detalj som Bengt inte är nöjd med.

Jag gör en del industrimodeller. Det blir betydligt billigare att bygga en modell i skala ett till tio och göra misstagen där än att bygga i full skala och upptäcka detaljer som inte fungerar. Bilindustrin gör ofta modeller när de ska testa en ny bilmodell. Visserligen blir det mindre vanligt eftersom man kan göra CAD-ritningar tredimensionellt. Men ritningarna ger inte samma känsla, tycker Bengt som gärna vill väga modellerna i handen. Känna på dem och syna små, små detaljer.

Osynliga detaljer

Att ha en speciell känsla för modellerna är viktig för Bengt. Det roligaste han vet är att lyfta på locket till en av de gamla tågvagnsmodellerna som i början av seklet byggdes för att visas upp på mässor och utställningar. Vagnarna var supermoderna och var lite dåtidens Hi-tech. De byggdes med samma syfte som man idag spelar in och visar reklamfilmer.

-Tänk att få lyfta på locket och se vilket arbete de kunde göra. Se små, små detaljer som ingen annan sett sedan modellbyggaren skruvade på locken på 1920-talet, säger Bengt och myser över tanken att få vara den första som på 70-80 år får se en gammal modellbyggares arbeten.

Renovering

SJ anlitade mellan 1911 och 1930 tre skickliga modellbyggare som gjorde modeller av de modernaste vagnarna i skala 1:10. De tre modellbyggarna tävlade om att göra de bästa vagnarna. Men modelbyggandet var dyrt och när dåvarande generaldirektören fick veta vad det egentligen kostade slog han tvärnit.

De senaste åren har Bengt varit med och renoverat flera av de gamla modellvagnarna som nu finns med i utställningen 1:10 som sedan i höstas visas på Järnvägsmuseet.

- Jag har en vagn här som ska renoveras. Han lyfter på locket och visar kupén och berättar att han måste fixa gardinerna eftersom de blivit blekta. Han visar toalettpapperet på den lilla toaletten. Pappret är inte mer än en halv centimeter brett och har suttit på sin hållare sedan modellbyggaren satte dit det på 1930-talet.

Lyft på lock

Kunderna avgör

Bengt jobbar mycket tillsammans med Järnvägsmuseet, men även andra museer är vanliga kunder. Liksom större företag som vill ha hjälp med egna utställningar och visningsmodeller.

Det svåra, menar Bengt, är inte att hitta lösningar för att bygga olika modeller, utan att ta rätt betalt för arbetet. Kunderna frågar vad jag ska ha för att bygga en modell. Sedan är det upp till mig om jag ska ha fem kronor i timmen eller 300 kronor i timmen.

-Kunderna får det dom betalar för. Hur exakt och detaljerad en modell är beror på vad det får kosta.

-En del jobb vill man ju absolut inte släppa förrän de är helt perfekta. Oftast är det så.

Agneta Brolin

Vill du läsa mer? Se artikeln från 11/9 1981, nr 37, Gästriklands Tidning.

 

  
   
         
Renovering. Att renovera den gamla tågvagnsmodellen är ett treårsprojekt som Bengt Lindberg gärna ägnar sig åt. Att få lyfta bort taket och se vad andra modellbyggare åstadkom för 70-80 år sedan är något av tjusningen med jobbet, tycker han. Spännade lyft. Bland det roligaste som finns med modellbyggarjobbet, menar Bengt Lindberg, är att lyfta på locket till en tågvagnsmodell som inte varit öppnad på 70-80 år. "Det är fantastiskt att se vilka jobb modellbyggarna gjorde på den tiden" Foto: Agneta Brollin Gjuter delar. Det är länge sedan Bengt Lindberg lämnade byggsatserna bakom sig. Numer konstruerar han modellerna själv och gör gjutformar som han gjuter sina delar i.