Min Duke Nukem 3D sida!

 Duke Nukem 3D är ett skjutarspel från 1996, det bästa sådant som gjorts om du frågar mig. Det går ut på att Duke Nukem ska rädda världen från utomjordingarna som invarderat Los Angeles och kidnappat alla kvinnor!
Det finns en massa häftiga och fantasifulla vapen, som ett gevär som krymper fienderna (eller kompisarna om du spelar med andra!) till leksaksstorlek så att du kan trampa ihjäl dem och ett annat gevär som fryser dem till is, så att de inte kan röra sig utan bara kan stå där medans du slår dem i småbitar!

 Det följde med en väldigt smidig och enkel baneditor med spelet, så man kunde bygga sina egna banor att springa runt och skjuta i. Än idag släpps det nya banor och episoder.
Jag kan tyvärr inte längre hitta de banor jag gjorde, men hittade för en tid sedan en bunt banor av min bror som jag kanske lägger upp här senare.
Redan nu ska jag dock ladda upp två av mina favoritbanor, eftersom de inte går att ladda ned någon annanstans längre; Endworld & Pigworld! De är gjorda av James Thies.

 Om man vill spela Duke Nukem 3D idag kan man med fördel använda sig av porten EDuke32, som har en massa nya funktioner och grafikeffekter, och inte är gjord för DOS.

Mer om Duke Nukem 3D
Fuskkoder - Vapen & Fiender - Mina banor - Banrecensioner (på engelska) - Fanspel - Länkar
Duke Nukem Forever


 2011 kom äntligen uppföljarspelet Duke Nukem Forever. Det är tyvärr inte lika bra som klassiska 3D, mycket för att många bitar känns förenklade jämfört med vad som var ett av de mest avancerade skjutspelen. Det är ändå en riktigt bra skjutare och bättre än det mesta som kommit de senaste åren, som överskattade Gears of War och Call of Duty.
Om du spelar Forever på internet kanske du träffar på mig, där heter jag haha nerds...!

Mer om Duke Nukem Forever
Vapen - Fiender> Tillbaka till spel <
> Tillbaka till förstasidan <

Senast uppdaterad 2013 10 10