Välkommen till käkpoint al beida

 

Hej

Så har vi då träffats för första gången under år 2008. Denna gång hemma hos ledarmot Bergvall i hans nya lägenhet. Efter husesyn var det dags för den första matlagningsölen, dock utan matlagning utan bara skitsnack i en timma. Musikfriken Gosch hade tagit med sig någon obskyr källarmusik från Karibien. Inte ens Jack Sparrow skulle uppskattat den. Jo kanske, efter en tunna rom. Sen blev det lite bättre med Costello.

Tids nog blev det dags för kvällen tuffa uppgift. Att på liten yta laga en trerätters nämligen.

1. Spenatsoppa med pocherat ägg.

2.Olivbakad rödtungsfilé med ljummen tomatsallad, friterad basilika och potatipuré

3.Fin chokladkaka med mörk chokladcremé och hallon.

Recepten kommer inom kort på receptsidorna som kommer att förnyas inom kort.
Sammankomsten uttrykte en gemensam åsikt att vi chanserat på sista tiden. Matlagningsambitionen har kommit i bakgrunden för annat och för att få lite nya impulser och intryck beslutades följande.

"Beslutades faktiskt att ta in lärling för 2008, med hänvisning till den gamla devisen ”ju fler kockar desto bättre Libyan Soup”. Till yttermera visso framfördes som argument för förnyelsen av Bergvall och Nordenberg, att för vår stolta förening kan anas viss chansering med avseende på kvalitet i föreberedelser och genomförande av matlagningsaktiviteter. Saknaden av fasan på matbordet nämndes som särskilt.
Roger Blomkvist kommer att tillfrågas av Ledamot Bergvall om intresse fortfarande föreligger. Bergvall återkommer med resultatet av förfrågan i god tid före nästa sammankomst.
Fråga om hur länge aspiranter skola vänta på att få visa sin duglighet tystades snabbt ned som vanligt, men praxis torde vara ca 10 år….
"

Nu ser vi fram emot nästa träff i januari hos ledarmot Nordenberg, lite annan musik och en revival av käkpoint som det var förr.

"Ner i grytorna och jobba"