Förbättra tiden

Resultatlistor
Det finns ingen officiell resultatlista från VR organisationen, däremot kan man hitta resultatlistor på nätet som bygger på dom tider som finns att hämta på VRs hemsida. VR är ett motionslopp och inte en tävling heter det, men det kan vara en sporre för många att förbättra tiden från förra året eller slå kamraternas tider. Det är svårt att jämföra tider mellan olika år, även under samma lopp pga väder och vind. Resultatlista 2011


Korta depåstopp
Det enklaste sättet att förbättra tiden är att korta ned tiden då man är i depåerna, stannar man 10min i varje depå så blir det 1 1/2timme stopptid totalt. När jag kör för en bra tid brukar jag hoppa över den första depån och sedan stanna i varannan depå, med den strategin hoppar man över depåerna med mat dvs Jönköping och Hjo vilka annars skulle ta mycket tid. Istället för maten äter jag energikakor och det som bjuds i dom depåer jag stannar vid.

Inga depåstopp
Nästa steg är att köra kontinuerligt vilket kräver att du har all mat och dryck med dig på cykeln eller stannar på någon depå för att fylla på.

Ligg på rulle
Genom att ligga på rulle sparar man energi och kan hålla ett högre tempo än om man kör för sig själv. Om samarbetet inte fungerar i klungan kommer tempot att sjunka och en annan grupp kommer att köra om, då byter du till den.

Kör organiserat
För att göra riktigt snabba rundor kräver att man tränar för att kunna hålla ett högre tempo och kör tillsammans i en grupp som sammarbetar och har samma tidsmål.