Loppet

Starten
Från starten och ut ur Motala cyklar alla samlade bakom en motorcykel, vid Vadstenavägen släpps fältet fritt. Många höjer tempot markant och får med sig de andra. Det gäller att känna efter om man orkar med tempot, om du blir anfådd så är det bara att släppa och invänta nästa klunga som kommer några minuter senare. Många kör alldeles för fort till Jönköping då benen känns pigga och kroknar sedan när det återstår 2/3 av loppet. Det bästa är att köra i ett jämnt tempo.

Vätska
Det är viktigt att dricka vätska kontinuerligt under hela loppet, börja redan från start, vänta inte till depåerna och drick allt där utan drick lite grann då och då. Man behöver ca 60cl/timme, det varierar med temperatur och ansträngning.

Depåerna
Stanna till vid varje depå för att dricka och äta. Fyll fickorna med bananer och bullar som du kan äta mellan depåerna. Det är bra att äta lite och ofta. Man förbrukar 6000-9000 kcal under VR. Energibehovet är ca 2700 kcal/dag för vuxna män och ca 2000 kcal för kvinnor enligt Livsmedelsverket.

Klungkörning
Klungkörning är vanligt under VR, dvs man ligger på rulle efter varandra för att spara enenrgi och kunna hålla ett högre tempo än om man kör för sig själv. Det finns två typer av klungor. Den ena består av personer som känner varandra och kör ett högt tempo och där man sammarbetar om dragjobbet. Dom vill oftas inte att man kör tillsammans med dom, om man vill hänga på, får man ligga en bit efter den sista för att inte störa. Den andra typen av klunga består av blandat folk där ofta en drar långa sträckor och där farten varierar kraftigt. För att undvika omkullkörningar är det viktigt att visa tecken när man skall stanna, svänga osv.

Tecken
1) Räck ut handen åt det håll du tänker svänga åt. Är det en korsning, håll spåret i svängen och gena inte.
2) Räck upp handen innan du bromsar för att stanna.
3) Räck upp handen när det är hinder på vägen för att varna bakomvarande.
4) Långsammare cyklist till höger: Vinka med handen från höger till vänster bakom ryggen. Gör tecknet innan du svänger ut för att köra om.
5) Föremål på marken: Peka på föremålet eller vifta med handen bakom ryggen som under punkt 4.
6) Jag vill gå in i klungan före dig: Peka bakom framförvarande cykel, sök gärna ögonkontakt, och vänta sedan tills platsen är fri.
7) Skrik "BIL" när en bil bakifrån avancerar fram bland cyklister.

Backar
VR saknar branta backar, dom backar som finns är däremot långa och sega. Lägg då i en lättare växel och sänk farten samt försök hitta ett behagligt tempo.

Strategi
Dela upp loppet i mindre delmål, att ha depåerna som delmål är lämpligt. Om man hamnar i en svacka är det viktigt att inte gripas av panik utan åk till nästa depå, ät, drick och vila. Energin brukar komma tillbaks snabbt. Passeringen av 150km skylten känns psykologiskt bra, efter den kommer den sträcka som är kvar vara kortare än den man redan kört. Närmare mål kan man motivera sig genom att tänka "har jag kämpat så här långt kan jag inte bryta nu". Är man vältränad inför VR brukar det gå bra.

Snabbfakta

Distans 300km
Stigmeter* ca 1 450m
Max lutning* Information saknas
Snabbaste tid 6h 23min Francesco Moser 1977
Stigmeter, summan av alla höjdmeter som körs uppför, i detta fall samma som cyklas nedför.
Lutning, höjdkillnad/distans, t.ex 10% lutning innebär en höjdskillnad på 10m per 100m.

Ur Cykla nr 4, 2000:
Fem vanligaste felen som dyker upp hos Cykel City när dom mekar under VR i Jönköpingsdepån:
1) Trasiga ekrar i bakhjulet
2) Gnissel och gnäll
3) Punktering
4) Rassel i växlar
5) Tubdäck som tappat greppet om fälgen