Hb Janna

måndag 29 oktober 2012

Start
JES-Models
UGJ
Västerås Vagnagentur
Hb Janna
Modell Produktion

 

 

Dekaler till järnvägsfordon är Jan-Olof Engqvist specialitet. Ofta är han ute med dekaler till olika projekt före lok och vagnar är i trafik. TKAB EL16 är ett exempel. Green Cargo T44 i Gröna färgsättningen. Här hade Janna dekaler ute i samband med första bilden  på loket presenterades i SJKs postlåda. Janna nås på E-post zug53@hotmail.com

Dekaler till reklammärkta godsvagnar.

HB Janna satsar vidare på dekaler. Nu till svenska reklammärkta slutna godsvagnar. Först ut blir en vagn som Gullfiber använt i större antal och en vagn som Pågens bageri i Malmö har haft 4 stycken av i mitten av 60talet.

Förebild & Modell. Gullfiber Gre. Modellvagnen har Tysk förebild och är inte helt rätt, de svenska vagnarna har ventilationsgallren placerade på annat vis. Rambalken skall vara svartmålad vilket modellen saknar.  Modell och modellfoto Carl Dalin

Pågens bröd hade 4 stycken Gre vagnar. Här stämmer modellen exakt med Limas Gre vagn. Modellen blir mer förebildslik om man monterar mycket tunna plastikardark för sidotexten. Även denna vagn skall ha svart underrede och vara svart en liten bit upp på korgen. Se förebildsfoto. Vit märkning avsedd för de svarta delarna följer med i dekalsatsen. Modell och foto Carl Dalin.

Dekaler till tankvagnar

Nu gör HB Janna en satsning på dekaler till svenska tankvagnar med nitade tankar. Detta för att användas på Piko (senare Sachenmodelle) eller Fleischmann  54xx vagnar. Även Märklin har eller har haft liknande vagnar i sortimentet. Den i Sverige relativt okända firman, Tillig, har också många  nitade "Svensk" tankvagnar i sortimentet. Janna betonar att alla dekaler bygger på värklig förebild. Först ut blir dekaler till en privatvagn tillhörande BP och en från Svenska Shell. Dekalarken innehåller två olika nummer och extra logotyper för att tillåta eventuella misstag vid montering av dekaler.  Om byggaren är säker på hand så räcker 2 lika ark till 3 vagnar.

Bilder på dessa BP och Shell vagnarna finns under avdelningen Tankvagnar.

HB Janna tar tacksamt emot tipps och bilder på tankvagnar som går att försvenska.

RC Lok

 

Som vanligt! Carl Dalin är först ut med att prova Jannas dekaler.  Foto Carl Dalin

 

Byggen baserade på Lima RC och Jannas dekalsatser. Massor av bygglust ingår också. Carl Dalin byggare och foto.    

Start | JES-Models | UGJ | Västerås Vagnagentur | Hb Janna | Modell Produktion

Webbplatsen uppdaterades måndag 29 oktober 2012