DEN HÄR SIDAN HANDLAR OM VÅRA KATTER.

Vi har 2 st Norska Skogkatter, en heter Simba, hans stamnamn är S*Reedbank´s Last of Mohicans. Han är född den 4 april 2004. Han är röd/vit tabbé.
Den andra Zorro, som har stamnamn S*Månlyckan´s Längtan född den 2 februari 2007. Han är brun/svart tigré och vit

SIMBA

ZORRO

I februari 2005 blev SIMBA kastrerad. Allt gick bra, inga komplikationer. Han blev sitt vanliga jag snabbt efteråt. SIMBA gillar att vara ute på loftgången, han promenerar på loftgångsräcket åxo, det gillar vi inte. Man är ju rädd, att han skall ramla ned. När SIMBA kom till oss, då fanns FINDUS här, han var åxo en Norsk Skogkatt, som var svart/vit. Dom två fick väldigt roligt tillsammans. Men den 26 april 2007 fick FINDUS vandra över Regnbågsbron. Han hade fått en obotlig sjukdom, som heter FIP. APRIL - MAJ 2007. SIMBA verkar tycka, att det är väldigt konstigt, att FINDUS inte finns kvar här. Första dagarna efter det att FINDUS hade vandrat över Regnbågsbron, letade han mycket efter honom. Det var knappt han ville äta. Efter någon dag, började han äta lite bättre. Men han fortsatte, att leta. Den 23 MAJ 2007. Fick han en ny kompis, då ZORRO kom till oss. Vi hoppades, att SIMBA skulle få lika roligt med ZORRO som han hade haft med FINDUS. SEPTEMBER 2007. SIMBA fick väldigt roligt med ZORRO. Vilken tur, att han fick en ny kompis. Han är väldigt snäll mot ZORRO. JANUARI 2008 SIMBA och ZORRO gillar verkligen varann. När ZORRO tycker att SIMBA har kommit bort. Då går han omkring och låter. Nu i januari blev SIMBA dålig, kräktes och gick ned i vikt. Efter några dagar kom jag på att han kanske hade mask. Så jag kom honom maskmedel. Och se han slutade kräkas. Så köpte vi lite fetare foder åt honom i hopp om, att han åxo skulle öka i vikt. Och det har han gjort. Vi återgick till hans vanliga foder. APRIL, 4 april 2008. Blev SIMBA 4 år. Han och ZORRO har fortfarande mycke nöje av varann. Lekarna dom emellan, kan bli mycket vilda

JUNI-2007. Inatt har det varit kattrace mellan ZORRO och SIMBA. Inga mattor låg där dom skulle. Stackars Kalle, han kom ivägen ibland, när dom for omkring. Så han måste rädda sig upp i Lelles säng...SIMBA brukar ta tag i ZORRO, så han skriker. Men det minsta han rör på sig, så släpper Simba taget. Och då flyger ZORRO på honom igen...ZORRO är en väldigt nyfiken katt. Han undersöker och leker med det mesta. Vi har en del leksaker åt katterna. Men bara för dom inte skall vara farliga för RASMUS. Om han får för sig, att ta några. Så istället för små kattkulor, så har vi julgranskulor i plast. Dom är jätteroliga. Dom där runda karusellerna som det finns boll eller mus i är åxo väldigt rolig. Den egna svansen, dugger den åxo. Nu vet ZORRO vad han heter. Igår kom han till mig när jag ropade på honom. ZORRO är riktigt vild av sig ibland. Han klättrar upp på hönsnätet, som vi har runt balkongen. Sedan springer han, så fort att man bara ser ett streck. Det syns att SIMBA blir lite överraskad, av hans framfart. Dom har väldigt trevligt tillsammans. Men när ZORRO sätter fart, då tittar Simba bara på honom. RASMUS undrar säkert varför ZORRO inte är rädd för "Snabeldraken". Han går med Lelle hela tiden, när han går och dammsuger. Han t.o.m går ivägen, så Lelle måste vänta, tills han behagar flytta på sig. RASMUS har ju aldrig gillad denna maskin. SEPTEMBER 2007. Idag blir ZORRO 7 månader och har varit hos oss i lite drygt 3 månader. Han är väldigt trevlig liten katt. Mycket gosig. Nu har han lärt sig, hur man gör med kattluckan ut på balkongen. Så nu går han in och ut som han vill. OKTOBER 2007 ZORRO blev 8 månader, den 2/10. Han är än väldigt mysig liten katt. Han och Simba har väldigt roligt tillsammans. Han roar sig mycket själv åxo. Han är mycket påhittig. Vi tror inte, att någon av våra andra katter, har varit så påhittiga, när dom var små. JANUARI-2008 Blev ZORRO kastrerad. Allt gick bra. När han kom hem så skulle han inte få äta på 3-4 timmar. Men det gällde tydligen inte ZORRO. Han åt direkt. Inte villa han ligga och sova i ett mörkt rum med en filt på sig. Nej, han skulle vara med och var som vanligt. Det verkar inte bli några komplikationer heller. Såren läkte fint. Simba och ZORRO har roligt ihop. Simba tycker att han kan använda ZORRO som honkatt. Det började han med långt innan ZORRO blev kastrerar. Han står över ryggen på ZORRO och naggar honom på halsen. Så låter han lite och ZORRO kurrar. Katter kan vara väldigt roliga.
FEBRUARI 2008 blev ZORRO 1 år. Då hade han varit hos oss i lite drygt 8 månader. Dom månaderna har varit bara positiva. Vi är väldigt förtjusta i våran lilla "Skogis" kille. Han är världens gosigaste. Söker gärna kontakt med oss. Det som vi upplever som lite negativt är, att han gömmer sig, när det kommer folk på besök. Det är extra tråkigt, när den som kommer vill hemst gärna se honom. Det där, att gömma sig, har han säkert tagit efter Simba. Som i sin tur, tog efter Findus. Den som har lagt grunden till detta är Frasse. För Findus tog efter honom. Ingen av "skogisarna" sprang undan, när dom kom hit, som kattungar. Utan det har kommit efter hand. Frasse som vi anser är läraren, sprang och gömde sig, så fort det kom någon. Redan från första början. Konstigt att ingen har tagit efter Kalle. Han älskar när vi får besök. ZORRO gillar, att vara ute på loftgången. Men jag gillar inte, att han går på räcket. På balkongen finns det ju nät. Men hittills har han klart sig från, att ramla ut. Det har föresten ingen av våra katter gjort. Fast alla har dom gått på loftgångsräcket. Det flyger ju fåglar där åxo, som utanför balkongen. När det flyger upp en fågel på taket. Då rusar ZORRO efter och försöker ta fågeln. SIMBA har fångat en fågel, det gjorde åxo LINUS. Vi funderade var det var som LINUS bar på. Lelle såg, att det var en fågel, den var död. Så han spolade ner den i toaletten. Det såg LINUS. Han försökte lyfta upp locket. Han jobbade väldigt. Tillslut, så satt han sig på locket och försökte lyfta det. Det gick ju ändå sämre förstås. Den fågel som SIMBA hade tagit, vi tror iaf, att det var han. För varken KALLE eller FINDUS, som levde då, var så intressarede. Fågel ifråga hittade Lelle under min säng. Den följde med ut, när han dammsög. Död förstås. Undrar varför fåglarna ger sig till att flyga in, när vi har nät för. Jag har själv sätt, fåglar som flyger innanför nätet...En sak som jag beskyller ZORRO för, är att min Fuchia som jag hade i en korg i hörnet av husväggen och balkongens sidoväg, var avbryten. Det kan inte vara någon annan än ZORRO som har gjort det. Han far fram som en vilde på balkongen, säkert har han klättrat upp på spaljen, som sitter på balkongens sidoväg Och ramlat ner i blomman. SIMBA håller inte på, att flänger runt som ZORRO gör. KALLE han går helt fri från misstankar.
Augusti 2008. Tänk vad ZORRO har förändras, han ser mera vuxen ut. Det gick väldigt fort. Jag säger, hade vi lämnat in honom på något kattpensionat, ungefär treveckor. Så skulle vi inte ha känt igen honom, när vi skulle hämta honom. Så fort gick det. Han öka det ett halvkilo på ett par veckor. Mera päls har han åxo fått. Trots värmen som var. Den kanske inte påverkas av värmen när den håller på, att växa till sig. Han har fått en riktigt krage bl.a.
Sista augusti 2008. Idag fick jag höra något om ZORRO, som gjorde mig glatt överraskad. Han som brukar göra som SIMBA springa och gömma sig när det kommer någon till oss. Brukar gå fram till grannen bredvid oss, när hon kommer ut på loftgången och han är där. Han hälsar på henne en gång, sedan går han. Alltid något, tycker jag. Simba ligger på avstånd och tittar på
I september 2008 gjorde katterna en ny bekantskap. JOHAN kom hit. RASMUS måste ju avlivas den 27 augusti. Första intrycket katterna fick av JOHAN. Blev väl med en viss undran, vad han egentligen var för en figur. KALLE och JOHAN, blev fort kompisar. KALLE brydde sig överhuvud tagit inte om JOHAN. Som i sin tur nosade lite på KALLE. Så var det bra med det. Däremot SIMBA och ZORRO, var väl lite mera undrande. SIMBA gjorde väl inte så hemst mycket. Utan när han fick syn på Johan, så stirrade han på honom. Då gick JOHAN iväg. Han gillade inte när än katt stirrade på honom. ZORRO han stirrade inte, han hade än annan metod. Han burrade upp sig så han såg dubbel så stor ut, när han fick se JOHAN. Det gillade ju förstås inte JOHAN, utan vände. Om han kom ut i köket och ZORRO satt uppe på utdragsskivan och burrade upp sig. Efter bra någon dag, så var dom bekanta. Nosade lite på varann. SIMBA och ZORRO brukar ju köra lite kattrace. Och går då racet förbi Johan, då tittar han bara efter dom. Han försöker aldrig jaga dom. Då är vänskapen mellan KALLE och ZORRO lite mera tryckande. Det beror ju på KALLE helt och hållet. Han vill inte ha med ZORRO, att göra. Utan fräser och står i när ZORRO kommer för nära. Däremot kan han sitta och äta ihop med ZORRO.
2009, ZORRO går inte längre med Lelle och "snabeldraken". Det var visst inte så intressant. Han slutade rätt så fort med det. 2 FEBRUARI 2009 fyllde ZORRO, 2 år. Lill-killen har blivit en stor kille. KALLE finns ju inte längre kvar, så nu har inte ZORRO någon som han kan reta. Eller vad det var han höll på med. 4 APRIL 2009. Blev SIMBA 5 år. Oj, vad fort tiden går. Tycker inte det var länge sedan, vi hämtade honom, hos Karin. JULI 2009, ZORRO har för länge sedan slutat intresserat sig för "snabeldraken". Nu är det bara JOHAN, som bryr sig om den. Han försöker skrämma draken eller vad det är han håller på med. Jag skrev förrut, att ZORRO, hade blivit så fin. Nu har han ändrat sig igen, ytterligare till det bättre. Han är än riktigt fin kisse. SIMBA är ju åxo väldigt fin.SIMBA gör verkligen själv för sitt namn. Jag tänkter på Lejonkungen Simba, som han fick namnet efter. Det passar verkligen på honom. Han ser nästan ut som ett litet lejon. 4 December 2009. Både SIMBA och ZORRO, har blivit förkylda. Dom nyser väldigt mycket. Det började med, att JOHAN, nös, flera gånger på en dag. Sedan sov han väldigt dåligt, verkade orolig. Det gjorde han i två nätter ungefär. Sedan verkade han bättre, men nös fortfarande. Då började åxo CJ nysa. Hennes nattsömn påverkades aldrig, däremot var hon dålig en dag. Sov mest, var inte lika glups på maten. På kvällen kom matlusten tillbaka. I det lägget började SIMBA nysa. När han hade hållit på någon dag, så satt ZORRO igång. Varken JOHAN eller CJ, hade någon feber. Det tror vi inte SIMBA och ZORRO, har heller. Nu avvaktar vi vidare, utveckling på "skogisarnas" förkylning. Vi hoppas givitvis, att det går åt rätt håll, även för dom. SIMBA OCH ZORRO, blev tillslut åxo av med sina förkylningar
APRIL-2010. Den 1 april, misste SIMBA och ZORRO, sin welsh-kompis JOHAN. Han måste tyvärr avlivas på djursjukhuset här i Uppsala. Han blev väldigt konstigt i slutet på mars. Så han blev inlagd på djursjukhuset den 29 mars. Den 1 april kom dom fram till, att JOHAN var obotligt sjuk. 4 april 2010, fyllde SIMBA 6 år. Väldigt söt, snäll och rar...9 april fick dom en ny welsh-kompis, när BONO flyttade in till oss och dem.
2011 Tiden går, här har det blivit ytterligare förändring, för våra två missar. CJ, bor inte längre kvar, hon har fått ett nytt hem. BONO, SIMBA och ZORRO, har fått en ny kompis. Dagen före julafton 2010, flyttade BONOS kullbror PR hit

MARS 2011
SIMBA har överlevt en svår leversjukdom. Av någon anledning, började Simba äta dåligt. Vi fick ett dumt råd, att vi skulle vänta ut honom. Ett annat råd som vi fick av våran vän Mia, skulle vi ha följt istället. Hon sa, att katter inte fick vara utan mat mera än 3-6 dagar, annars kan dom utveckla fettlever. Det var just vad Simba gjorde. I januari, när vi kom till Rembackens Djurklinik med honom, såg dom att hans värden inte var bra, allra helst levervärdet var dåligt. Han blev inlagd, dom började behandla honom för fettlever. Röntgen visade ingen förstoring av levern, däremot så syndes det tydligt på provet, som dom tog. Dom skickade iväg provet, för att se om det fanns någon bakomliggande sjukdom i levern, som gjorde, att Simba slutade äta. Men icke, levern hade varit frisk innan. När katten inte äter som den skall, så vill plötsligt, inte levern ha någon mera mat, katten mår illa bara den ser mat, p.g.a av felet i levern. Han hade heller inget annat fel, när han började krångla. Efter som SIMBA vägde för mycket, så gick ju mera fett till levern. Behandlingen gick sedan ut på, att man fick sondmata honom ungefär 10 gånger om dagen, med proteinrik mat. Fettet fick ju kroppen från levern. Så fick SIMBA medicin för levern,samt antibiotika. Efter ungefär 1 1/2 månads behandling, blev SIMBA friskförklarad, genom att nytt blodprov togs, levernvärdet var normalt igen. Allt var normalt. SIMBA hade börjat äta lite själv innan sonden togs bort. Efteråt så äter han bra.

November 2011
SIMBA, är ju nu sitt gamla vanliga jag. Han väger nu 8 kg. Han har blivit en väldigt gosig katt. Han vill gärna sitta och gosa med mig vid köksbordet. Ofta när jag sitter där och läser tidning eller löser korsord, så kommer han. Lägger sig på det jag har framför mig. Är lite svårt, att läsa tidningen eller lösa korsord. Med SIMBA, under näsan. Så oftas avbryter jag det hela och han får som han vill. Gosa