MAUIs SOMMAR ÄVENTYR 2000
Hej alla PON kompisar!

Jag heter "Maui" och är snart 6 år. En del av er känner mej redan men andra inte. Jag ska berätta för er vad jag gjorde med husse o matte i sommar, så om ni har lust kan ni väl lyssna en stund.

Bilsemester
Matte och husse ville så gärna åka på bilsemester den här sommaren och jag som älskar att få följa med i bilen hoppade glatt in. Inte hade jag väl trott att dom skulle åka så långt! Vi åkte från Stockholm ända till Öland ( ja vi stannade ju förståss efter vägen för att sträcka lite på tassarna och dricka lite vatten).
Bo på hotell
När vi kom fram till hotellet sprang jag direkt in och la mej under sängen, så trött var jag av allt åkande. Nästa dag var bättre för då åkte vi till Trollskogen för att ta en lång promenad det tyckte jag om. Några TROLL hittade jag inte. Så varför det heter så förstod jag aldrig.

jag och husse i Trollskogen på Öland
Söderut
Matte och husse ville se mera än bara Öland så vi for vidare med bilen tillbaka till fastlandet och vidare söderut. Jag började att förstå att det skulle nog dröja ett bra tag innan vi var hemma igen. Det var en massa nya äventyr på dagarna och nya hotellrum på kvällarna.

Hemma hos farbror Allan
Ja, efter14 dagars bilåkande längs med hela sydkusten och västkusten, kändes det skönt att få komma hem till Allan och alla hans hundar i Lilla Edet och hälsa på.
Jag gillar Allan, han kom själv till bilen och hämtade mej och tog med mej in i trädgården där alla hans hundar fanns. Jag blev accepterad av dom andra och sen bjöds det på godis inne i köket och jag fanns naturligtvis med allra längst fram så att Allan inte skulle missa mej...godis det är gott det.

fr.v jag, Nocke, Anna, Jack, E-type och Pricken


Matdags hos farbror Allan...jag sitter förstås först

Stockholms skärgård

Efter detta äventyr i Syd och Västsverige var det äntligen dax för det bästa av allt.
2 veckor i Stockholms Skärgård, där kan jag springa runt och leka och bada hur mycket jag vill. Jag är alltid med där det händer saker och hjälper gärna husse att dra in bryggan eller att plocka upp stora stenar från havsbotten och lägga dom på stranden. Matte är lite rädd att jag ska förstöra tänderna men det är nog ingen fara jag tuggar ju inte på dom. Matte tycker att det är kul när jag simmar ut för att hämta pinnar som hon har slängt i och jag kan aldrig få nog av detta, hon tröttnar före mej och blir lite arg när jag kommer och skakar mej när hon ligger och solar.Jag poserar på GällnöJag hjälper gärna till när det skall dras!

En annan sak som jag gärna hjälper till med är att fiska. Min uppgift är att hålla koll på flötet, när det försvinner måste jag hoppa i och kolla vart det tog vägen, därför måste jag ha flytväst på mej så att husse eller matte kan dra upp mej...klipporna är väldigt branta och hala. På kvällen tar jag det lite lugnare, att sitta och titta ut över havet och lyssna på vågorna är en av mina favoriter...jag kan sitta så i timmar.
Berättat för Attin Näslund.

 

Örjan vet mer