Conan of Siryna

  Mannen på Zimarakh-omslaget presenteras i baksidestexten som bergsmannen Rokhar Kothanor av Sirynastammen. Ursprungligen var han en viss barbar från Cimmeria, vilket Lancelot var fullt medvetna om. Bilden gjordes som omslag till Conan the Liberator av Lin Carter och L Sprague DeCamp (det är fö i den romanen som Conan blir kung av Aquilonia).

Här ser man tydligt anledningen att den blev utvald till omslag åt Zimarakh; de uthuggna portalerna nere till höger, som Micke Nordin tyckte kunde passera som modulens "Gudarnas Hem". Men när den sedan trycktes så försvann de bakom Khelataar-logon...
     De är dock inte dess enda möjliga referens till modulen - med lite god vilja kan man se både den sjunde stencirkeln (megaliterna) och de som aldrig nådde fram till Zimarakh (kranierna) här.

En förstudie (där jag tycker att han lyckas se klart mer kharigaansk ut, trots likadan utstyrsel) och en detaljskiss till ovanstående bild:

"Kohah" i rysk utgåva. Är det bara som jag inbillar mig, eller ser hans hår och anletsdrag lite modifierade ut här?

Ett annat omslag till samma roman, och en fransk utgåva av den obligatoriska serieversionen. Nu börjar vi vara ganska långt ifrån modulens Rokhar Kothanor, som beskrivs som en vanlig, hårt arbetande familjefader.  Men å andra sidan... :-)
 
...om Rokhar följde med till Gudarnas Hem så bör ju även han ha fått en vision om sin Vilja.   ...nån som minns Rokhars fru (blondin, enligt en bild i Tarakh) som han räddade från bröderna Kaakhot strax före bröllopet?


Luis Royo har även gjort andra Conan-bilder, där han ser ut precis som Zimarakhs "Rokhar". På det här omslaget till Conan the Swordsman står han också i ett liknande landskap och har en liknande utstyrsel (som dessutom uppvisar en del påtagliga likheter med den på Tarakh-omslaget); en klar broder-bild till Zimarakhs:


Hästen gör det här omslaget till Conan the Rebel desto svårare att passa in i Khelataarmiljö - men vaddå, det ser man ju att det är Rokhar som är ute och slåss mot kroolerna på den där dimmiga stranden! :-)

Bara för att komplettera, en förstudie till ovanstående bild. (Nån mer än jag som tycker att han har en mycket coolare kuse i den här versionen?)

Tillbaka