Ett udda par
Det är en helt vanlig dag inne på Jaanas taverna i Onaelas. Solen står högt över lövverket, och många har tagit en paus i arbetet och gått hit för att slappna av en stund. Några jägare som bara är på tillfällig visit i staden har också tittat in för att få lite förfriskningar innan de går ut i skogen igen.
     Plötsligt hörs tunga steg utanför. Folk sneglar upp, och ser en vacker kvinna och en bjässe till karl stå i dörröppningen. En snabb blick räcker för att se att han tillhör klanfolket utifrån vidderna. De är inte så ovanliga i den här staden, men det är sällan någon tar en närmare titt på dem. Kvinnan är ganska välbekant; de flesta känner igen Kianthia Paana, en av rådsmedlemmarna i den där stora handelsstaden utanför skogen. Det är allmänt känt att hon är gift med en klanman, så jätten kan inte vara någon annan än hennes make. Några ler och nickar igenkännande åt honom, men de som kommer längre inifrån skogen skruvar oroligt på sig och tycker att luften härinne just blev lite tyngre.

Kommentarer:
I Världsboken beskriver Laek Droni skogsfolkets trädhus som koniska, vilket varken stämmer med bilderna där eller i Encyklopedia Digoni. För att få en sidovägg ersatte jag här hans "stödklack" med en ram av diagonala stockar som går i sicksack runt huset och bär upp taket; väggen byggs sedan upp mellan dem där man inte vill ha dörrar och fönster.  De radiella takbrädorna kompletteras med avfasade mellanbrädor längre ut mot väggarna för att inte lämna springor.  En av de där eldfluge-lyktorna syns hänga från trädgrenen i mitten av bilden.
  Kommentarer:
Rådsmedlemmen Kianthia Paana är en "officiell" SLP, från Eilapam och från Rubicon-äventyret Damer & Demoner, men ingen av dem säger något om huruvida hon är gift - hennes make Raagnagh Oanor på den här bilden är en rollperson från TRK:s Khelataarkampanj.  Hon beskrivs i Eilapammodulen som något av en äventyrartyp, skicklig med vapen och engagerad i ledningen av Eilapams stadsvakt. Jag förmodade dock att hon nu är i Onaelas på rådsämbetets vägnar och inte kommer resande dit beväpnad i full jägarutstyrsel.


Tillbaka