Diverse parodiska Khelataar-bilder som krupit upp från undertecknads sjuka hjärna.

Du höjer din bokrulle mot den gröna himlen i en trotsig segergest...

Den här saken klottrades ner under arbetet med bilderna till Zimarakh.
     Den och ett flertal andra; jag gjorde parodier på ganska många av illustrationerna i just den modulen. Lancelot-redaktionen var (inte helt oväntat) mest förtjusta i ett skämt om storleken på Laek Dronis petternicklas.


Thylili: "Duger urringningen nu då!?"
Tecknaren: "Njaa..."


När Wohlgoor började vara färdig upptäckte jag att urringningen i boldtaaren Thylili Windameels klänning på något mystiskt sätt hade blivit djupare och djupare för varje bild där hon var med...
     Jag ritade den här i marginalen på ett brev till Lancelot, och de nålade upp den (tillsammans med diverse annat klotter) på väggen i sitt kontor. Den här inscanningen är dock inte hela bilden.

Jonas Nelson nämner den i förordet till The Handbok Anthology.


Cirana föddes i en by i Sarokhela. Hennes far var blottare och hennes mor var nudist. När hon var sexton år anfölls byn av laglösa och alla dödades medan Cirana var ute och näckade. Hon fann att rövarnas ledare var en enögd man som kommit till Khelataar från ett land bortom havet. Cirana svor att hon inte skulle klä på sig förrän hon hittat sina föräldrars mördare. Hon tog tjänst som legosoldat hos den som betalade bäst och hennes resor tog henne över hela Khelataar, och hela tiden sökte hon efter den enögde mannen, utan att finna ett spår...

Mer khelasnusk; en parodi på den här bilden, som Tomas Arfert ritade till artikeln ’Cirana – en hjältinna i Khelataar’ i Rubicon #7.  Jag kalkerade den från tidningen under en tråkig eftermiddag på Lancelot-kontoret. Rykten om dess existens spreds ganska fort, även om många fick för sig att det var Arfert som gjort även den här versionen.

Bilden ovan är dock en återskapad kopia av senare datum; originalet försvann spårlöst ca 1993.


Kirana-chan – Buzoku no Kuni no bishôjo bushi!

Cirana i mangastil... Jag har faktiskt hört av folk inom manga-hobbyn som varit intresserade av att göra egna bilder med den här figuren, fast jag har aldrig sett några färdiga alster i den vägen.


Sailor Lemina i sin genomskinliga sjömanskostym kastar sin pann-ring på caarffaler och hojtar "Lemina Laav an Byuuti Shocku!"... innan hon lyfter sitt Heliga Krus högt över huvudet och förvandlas till Super Sailor Lemina!  Hennes magiska katt Luura letar efter en försvunnen wor-dotter.
     I bakgrunden ser vi Maskerade Mont, en mystisk främling som hjälper Sailor Lemina, och den onda drottning Caarberyl.
     Sailor Chibi-Goor gör så att sommaren kommer genom att svänga runt sin skära och ropa "Jordläkning, VERKSTÄLL!" (Då blir det ljus och glimmer, sen hörs en röst nerifrån marken: "PÅNYTTFÖÖÖDD!")  Sailor Chibi-Hjovi gör ingenting särskilt, men ganska söt är hon.

’Sailor Lemina’ är alltså en crossover med den japanska serien Sailor Moon; den kom till när jag upptäckte att det fanns en tjej ute på nätet som kallade sig just så (antagligen uppkallad efter figuren Lemina i serien Lunar)...


I en mörk tidsålder lever dom oeniga ätterna under hotet från onda horder av Ffaligi, hemska demoner som är skapade av den onda gudinnan Caarevel som hotar mänskligheten. Det sista hoppet är dom självuppoffrande Khelinnerna...

Khelataar Chronicles: Till höger ser vi den fruktade mondinal Volbar, en av de mest kända potentaterna inom Vishetens Brödraskap, samt en av dennes Inkvisitorer - specialister på att spåra upp besatta, kultister och Yminkättare - med Brödraskapets heliga bok, Encyklopedia Digoni. Bredvid dem är den kände Monttroopern Khezow Azt samt Wazordan Wile, en beryktad Clan Champion. Bakom dem står Kythor Rosthzaan, en av bergens fyra Tribal Overlords. Längst ut syns även två tjänare till den Mörka Assymetrin; en Caarffal och ett Necrocorpse.
     Fattas på bilden gör bl a clanchampionen Cirana (kläder som på Khelataar-boxen, men i form av en formgjuten stålrustning med en svart läder-bodystocking under) och en blåsrörsbeväpnad Swamp Sniper.  Skogsfolket såg för fjolliga ut, så de ströks helt från spelet.


Tillbaka