Rubrik - Välkommen till musjägarens katteri

Det är lugnt på katterifronten här i Uppsala eftersom katteriet är vilande för tillfället. I väntan på att något instressant ska hända har sidan genomgått en rejäl förändring jämfört med den senaste uppdateringen som var för en halv evighet sedan. Här nedan hittar en kort presentation av mina katter och det finns även sidor med fler bilder samt en sida med Badboys-kullen som både Vincent och Corleone kommer ifrån.

Lyssis på dörren

Rubrik - Lyssis

Lyssis heter egentligen S*Spicyspots Alyssa och jag fick henne våren 2003, dvs. samma år som jag fick min första kattungekull. Hon är en bestämd liten dam som var väldigt dominant när hon var okastrerad. Nu mer är hon betydligt lugnare och har fallit tillbaka något pinnsteg i rangordningen här hemma dessutom. Lyssis var framgångsrik på utställningar i sina yngre år och tog sig hela vägen fram till Grand International Champion. Hon tog även cert på väg mot europachampion, men hon började ogilla utställningar så pass mycket att hon slapp åka på fler efter det och därmed blev det inga mer titlar.

Vincent på dörren

Rubrik - Vincent

Detta är en riktigt intelligent ocipojke som kräver mycket uppmärksamhet och underhållning. Vincent är kanelfärgad men har trots det riktigt fina och kontrastrika spots. Han är som sagt en intelligent katt som vet hur han skall göra för att få husse att ge honom uppmärksamhet. Han kan skilja på när han gör något han inte får och när han inte behöver oroa sig för något trots att skillnaderna är hårfina i många lägen. Det är han som är ute på upptäcksfärder och som klättrar och undersöker och river blomkrukor för det mesta. Men han är för det mesta en förtjusande liten varelse som gillar att vara i centrum. Faktum är att han var en busig liten sak redan från första dagen. Vincent var redan som kattunge en katt med mycket vilja och bus. Det visade han nämligen prov på det genom att ständigt gräva sig över alla sina bröder på tvären när det var dags för mjölk. Det resulterade ju givetvis att många tappade greppet om sin spene och tumult uppstod.

Corleone

Rubrik - Corleone

Corleone är den stora lunsen här hemma. Kastrat som han är så har han några hekton för mycket runt midjan trots lightfoder och motion. Men så är han en lite udda katt som älskar att tugga torrfoder medans Vincent och Tibbe är som galna i allt annat än torrfoder. Det är lite konstigt egentligen för Corleone vägde absolut minst när han föddes, ynka 73 gram. Det är inte mycket. Det är svårt att förstå att han kunnat bli en så biffig hane som han är. Han var också den av Vincent och han som domarna på utställningarna gillade allra bäst. Som liten blev han nominerad till panelen, men eftersom han ärvt sin mammas temperament när det gäller utställningar så blev det inte så många fler efter det att han tagit sin premier-titel. Till vardags är han en otroligt lugn och tyvärr också rätt lat kisse som verkar trivas bra med sin tillvaro.

Tibbe

Rubrik - Tibbe

Tibbe är gökungen i katthushållet, en svartsilver abessinier som kom mest av en slump. Från början skulle han vara en avelshane till Moonie i Moonstrucks abessinierkatteri men eftersom det visade sig att båda var PK-bärare så passade de inte ihop. Sedan blev han helt enkelt kvar här hos oss. Han är på sant abessiniermanér ett matvrak och står för mesta delen av gosandet. Ocisarna är visserligen gosiga de också, men då på sina vilkor och när de bestämmer att de vill gosa. Tibbe kan man gosa upp nästan när som helst med lite vilje.

Välkomstsidan
Badboyskullen
Bilder

Rubrik - Om ocicat

Bäst information om rasen Ocicat finns på Oci Cat Clubs hemsida, www.ocicatclub.se. Där kan du även hitta aktiva uppfödare och mer bilder.

Rubrik - Kontakt

Vill du kontakta mig kan du göra via .