Rubrik - Badboyskullen

Badboyskullen föddes i november 2003 och bestod av sju killar till mitt förtret då jag hade önskat en hona att fortsätta med avel på. Men otur som jag hade blev det sju killar och det är ju inte mycket att säga om det. Du kan läsa mer om detaljerna kring kattungarna i högerspalten.

Badboyskullen
Lyssis med alla kattungarna snuttandes vid 12 veckors ålder.

Jag hade som sagt hoppats på en hona som jag kunde behålla själv och utöver det så behövde Lyssis sällskap eftersom hon tidigare tydligt visat att hon inte gillade att vara ensamkatt genom att uträtta sina behov i min säng. Inte så trevligt kan jag säga och väldigt tradigt att tvätta täcke och sängkläder om och om igen. Eftersom jag såg hur vilda småkillarna var och hur vilda unga hannar är överlag insåg jag snabbt att jag var tvungen att behålla två katter för att de skulle kunna leka tillsammans. Lyssis vill mest ha något att titta på och slippa vara själv när jag är på jobbet. Sagt och gjort, Corleone och Vincent blev kvar och resten fick nya hem.

Välkomstsidan
Badboyskullen
Bilder

Badboyskullen besår av Vincent, Corleone, Malfoy, Batty, Lecter, Lestat och Leon. Namnen kommer från olika filmer. Gissa vilka? Svaren finns längre ner på sidan.

Det är lite lustigt hur katter utvecklas från det att de är små. Corleone som är så stor idag vägde minst i kullen när han föddes. Han vägde hela 40 gram mindre än Malfoy som vägde mest. Att Corleone var så liten kan kanske bero på att han låg högst upp i ena hornet i livmodern och att Malfoy sedan låg längst ner i det andra hornet.

Lestat 105 g
Batty 108 g
Leon 95 g
Corleone 73 g
Malfoy 112 g
Lecter 92 g
Vincent 89 g

Lestat föddes vid 17-tiden och Vincent kom inte förräns efter 22. Det tog ca 1 timma mellan varje kattunge efter att Corleone kommit ut.

En annan intressant sak var att det var väldigt stor skillnad i chokladfärgerna. Några såg ut som om de vore bruna när de föddes, men eftersom genetiken säger att det inte kan bli mörkare färger än föräldrarnas så var det inte möjligt att få bruna kattungar. Leon och Corleone var båda riktigt mörka, Malfoy visade lite tendens till att få en rödbrun färg och Batty och Lestat var ljusbruna. Lecter och Vincent var de två kanelerna i gänget.

Svaren på namn och filmer:
Vincent Vega i Pulp Fiction.
Don Corleone i Gudfadern.
Malfoy Draco i Harry Potter.
Roy Batty i Bladerunner.
Hanibal Lecter i När lammen tystnar.
Lestat i An interview with a vampire.
Leon i filmen med samma namn.