Jag bor på;
Trädgårdsgatan 5e
52143 Falköping.
Mobilnummer; 073 576 24 36
Hemnummer; 0515 204 198 (det går hem till mig, även om numret officiellt står på Cims mamma).
ronald_E_@hotmail.com är min msn, medans elofsson.matsake@bredband.net är min "vanliga mail".

Skype har jag, men använder så sällan, att det är lika bra att försöka ringa mig på mobilen istället.

Här kommer jag även att samla några länkar till bra program, och förklara vad de är till för, samt varför jag tycker de är bra.

mirc.jpg (1156 bytes)http://www.mirc.com/


Ett chattprogram som kräver väldigt lite av datorn. Du installerar det, ber mIRC upprätta en kontakt med ett nätverk (irc.quakenet.org är ett nätverk som jag personligen använder), och sen ber du mIRC gå in i olika kanaler (genom att skriva i kommandot "/join #elofsson", utan citattecken, exempelvis).
Det kräver förvisso lite inställningar, som att välja ett nick (du kan välja ett nick genom att skriva "/nick DittValfriaNick"), och lite andra saker, men grundläggande är det här det enda du behöver göra.
Allt annat kan du fråga mig om, jag heter troligtvis Memnoch, Lunnainn, PapaCock eller Kollektiv23. Finns det av någon anledning två av dessa namnen igång samtidigt, så är det ingen fara, jag använder med all sannolikhet båda namnen vid det tillfället. Jag har nämligen 2 datorer inkopplade där samtidigt. Även om jag inte svarar direkt, så kan du skriva till mig, då IRC är ett program som de flesta, och däribland jag, har igång så länge datorn är igång, även om jag inte är närvarande. När jag kommer tillbaka och ser att du skrivit, så svarar jag.

nnscript.gif (5379 bytes)http://nnscript.com/


Det här är ett script för mIRC, vilket iprincip innebär ett helt nytt utseende och lite andra extrafunktioner.
Här kan jag bara säga att du måste ha mIRC inlagt först, sen laddar du hem detta, installerar i samma mapp som du installerade mIRC i, och sen..eh.. du får iprincip klara dig själv sen. Det är såpass enkelt utformat, att det mesta hittar man bara man öppnar "options", och det man inte redan vet efter att ha tagit reda på egen hand, det bör man oftast inte leka med innan man frågar om hjälp heller. Jag hjälper även till med detta, men grundprincipen just här gäller; vet du inte redan, så är det bäst att låta bli att ändra något.

vuze.jpg (3326 bytes)http://vuze.com/


Är ett torrent-program (det är fullt lagligt att använda, ja, det hela beror på VAD du tankar ner) som är hur smidigt att använda som helst. Det finns vissa inställningar man kan behöva göra om man vill "få ut det mesta" av allt, men annars är det iprincip att ladda ner, installera, och sen är du igång.
Det är gratis och enkelt att använda, jag skulle tro att de flesta i min familj redan använder detta.

bakaupdates.jpg (25144 bytes)http://baka-updates.com/


En sida med fan-subs för japansk anime. Japansk tal, engelsk text. Det är lagligt att ta hem, men pass på, så du inte "delar ut" något (tankar upp). Det är inte hela världen om du laddar upp några kilobytes av "misstag", men det är uppladdning som är lite aja-baja. Jag skulle visserligen inte tänka mig att just anime-företagen jagar folk på samma sätt som DMCA, eller Anti-piratbyrån.

wowhead.jpg (7664 bytes)http://wowhead.com/


En söksida för allt som du kan tänkas vilja veta om WoW. Är inget mer än så.

http://cad-comic.com/

En helt underbar online-comic av Tim Buckley. Ethan är en (grövre) variant av mig, och klantar sig värre än jag någonsin gjort. Riktigt kul serie.

http://lfgcomic.com/

Precis som CAD, så är det här en online-comic, av Sohmer och Lar. De har fler online-comics länkade på sin sida som de gjort. Handlar om Calenon och hans aningen udda gäng, där bland annat Richard (he's awesome!) ingår, och är en parodi på alla möjliga saker, men främst WoW.

http://eqcomics.com/

Handlar om en kille som reser runt i en aningen udda värld, för att hitta vad han anser ska vara "meningen med livet" - på sin resa hittar han grymt skumma saker, saker som skulle fått en annan att bestämma sig för att resa hem igen och lägga sig i sängen resten av livet.

http://oglaf.com/ OBS! NSFW!


En..eh..pervers, men ändå rolig online-comic. Det är mer troligt att det är sjukt och perverst, än bara "udda humor", men det förekommer SFW-strippar. (Not Suitable For Work).

ubuntu.jpg (3420 bytes)http://ubuntu.com/


Ubuntu distributionens officiella hemsida. Ubuntu är en samling med GNU-program till Linux-kärnan, och är så ledes ett helt operativsystem där en mängd program ingår. Jag har detta själv installerat både på min laptop och min stationära dator (dualbooted med win7 iofs), och jag tycker det är helt underbart så snabbt och litet det är.
Det är en hel del krångel, så det är inte så säkert att du vill rensa din hårddisk för att installera detta i första taget; Mitt råd är att du dualbootar, precis som jag, om du nu vill testa. Hela OS, med "grundprogram", går på ca 1gb. Det tål att jämföras med Win7's 20gb... Rätt sannolikt behöver du inte heller varesig antivirus eller brandvägg, men å andra sidan måste du ha mer koll på vad du installerar, och hur du installerar. De flesta program som skapas för Linux är dock helt säkra.
Det är även helt gratis, och kräver väldigt lite av datorer. Troligtvis kan du få en 4 år gammal dator att bete sig som en ny windowsdator, om du lägger in Linux på den.
Enda orsaken till att jag byter över till win7 på min stationära dator numera, är bara för att spela WoW, det har jag hittills inte lyckats installera på Ubuntu än.
Längst ner på sidan har jag slängt till en länk där jag berättar mer om Ubuntu, och beskriver hur du kan installera det.

un.jpg (14272 bytes)http://humanrights.com/


UN's hemsida.

komplett.gif (7416 bytes)http://komplett.se/


Härifrån jag köpt alla mina datorprylar, efter min första dator. Bra priser, hur bra leveranstider som helst, och asbra service.

http://klosterbo.se/
Min familjs hemsida. Sköts om av min mor, och det ligger rätt mycket intressant där.