Senast uppdaterad 16.12.10

sova.jpg (103066 bytes)


Den här sidan handlar om Cim, fast här kommer det nog inte hända så himla mycket. Det är väl mest de lite större händelserna som kommer skrivas in här, tills dess Cim blir gammal nog att själv sköta om innehållet. Med "större händelser" syftar jag mest på ifall hon brytit något ben, lärt sig något nytt språk, skaffat sig en ny bästis, flyttat, börjat någon sport, och så. Annars kommer det mesta skrivas in i "Familjens äventyr".

Men vi kan ju ta lite övergripande än så länge? Cim är då född februari -08, och än snart 3 år gammal, en riktigt smart tjej som förstår mycket, "kan själv", förbaskat lat (precis som far sin) och har en egen vilja som är ungefär lika benhård som.. ja.. ben.
Hon kan en hel del, allt från att ta av sig blöja själv, tvätta sig och borsta tänder, klä på sig/klä av sig, fixa sina egna mackor, till att ställa till med absolut värsta tänkbara problem, vid absolut värsta tänkbara tillfälle, på absolut fel plats. Att dra ut pappas ägg och krossa dem över köksgolvet, eller gömma ett smörpaket under vardagsrumssoffan och låta den stå där i några timmar ingår i den sistnämnda kategorin.

cim2.jpg (2837409 bytes)


Cim är också väldigt fascinerad av anime hon också, och även om hon inte förstår vad de säger (det är ju trots allt på japanska, och inte kan hon läsa översättningen heller), så ser hon mycket tydligt vad de gör. Stargate har hon också sett en del på, och hon hejar, helt seriöst, på Stargate gängen, när de slåss mot "wraiths". Visar sig en sån, så drar hon sig undan, och dör en sån på något sätt, så hurrar hon. Helt allvarligt.

slutatakort.jpg (2824196 bytes)


Dansa till musik är roligt, oavsett om det är musik från datorn, grannarna, eller om pappa sätter sig och börjar sjunga. Plockar pappa fram gitarren, så är det kört däremot, den låter ju jätteläskigt. Att se på den är ok, att höra den är ok, men att stå för nära den när den låter, det är inte ok.

Cim går även på dagis sedan några månader tillbaka, och som det ser ut, så har hon redan skaffat sig några kompisar, men hon är inte intresserad av att presentera dem för mamma och pappa. Att lämna är inga problem alls, att hämta kan vara lite svårare, det är inte lika kul hemma som på dagis, trots att man kan göra samma sak. Nåja.. nästan.. att leka med lim fungerar inte hemma, och det finns inga andra barn hemma. Och inte får hon leka med vatten hemma heller.

what.jpg (706911 bytes)


Cim sov med nattmusik förut, men iochmed fasters behov av iPod, så fick Cim lära sig sova utan musik, då Cims musikanläggning aldrig kom hemifrån mamma hem till pappa. Jag kan inte minnas varför jag började låta henne lyssna på det.. Och jo, det är mitt fel att hon lyssnar på musik, det minns jag, jag minns bara inte varför.
Dessutom sover hon med en nattlampa som kan visa 3 olika färger, en sköldpadda med knappar på skalet som tänder ljusen. Finns inte den i sängen, så går hon resolut och hämtar den, och utöver den, så har hon fått in en vanlig nattlampa som pappa ställt i ett av skåpen. Hur smidigt som helst, man "justerar" ljusstyrkan genom att låta dörren vara olika mycket öppen, och Cim är helt nöjd med det.

haha.jpg (2483686 bytes)


Just det, ja, det viktigaste av allt; om inte pappa är vaken när hon kliver upp, så väcker hon mig. Det gör hon genom att dra fjärrkontrollen till tv'n i ansiktet på mig, hon ska se på barnprogram!