An extraordinary introduction to The fool himself, The man, The legend, Memnoch McLunnainn in the flesh!

Intressen
Linux
Musik
Film
Böcker
Spel
Poi - Bågskytte

Länkar
Hemsidan
Familjens kalender
Familjens äventyr
Åkes Wordpressblogg
Åkes blogg
Länkar
Tillbaka


kaffe.jpg (35993 bytes)
Jag heter då Mats-Åke, kallas Åke, och är pappan i familjen. Jag har nyligen blivit 27, och bor tillsammans med min dotter på 3.
Jag är även "mittenbarnet" i min syskonskara, nummer 4 i ordningen. Det har inte alltid varit lätt att växa upp med så många syskon, men jag tycker vi har klarat oss relativt bra ändå.

Jag är en ganska så normal kille, intresserad av musik, datorer, tvspel (lögn, det är mitt knark vid sidan av kaffe), och böcker.
Jag håller precis på att försöka lära mig GNU/Linux, och då specifikt håller jag på med Ubuntu distributionen. Det är virrigt som satan, precis som allt annat nytt, men jag ska väl förhoppningsvis lära mig det med.
Jag spelar väldigt mycket spel, WoW, WoT, Homm, Rift, Wc3, HGL.. bara för att nämna några. Jag har börjat spela mer och mer "beta-spel" än förut, och trots att spelen inte är kompletta, är de oftast roliga ändå.

Utöver spel, så är jag väldigt inne i böcker och filmer/tvserier. Jag är inte en speciellt "aktiv" person, det mesta jag företar mig förekommer vid datorn, men det finns undantag.

Under gymnasiet så gick jag en guldsmeds utbildning, och trots att jag fortfarande tycker om arbetet, så har jag svårt att gå vidare med det. Jag har en hel del ringbrynjelänkar hemma, samt tänger till att arbeta med, men det är bara en ytterst liten del av det jag utbildade mig för..
Sedan dess har jag arbetat som telefonförsäljare, kundsupport för bredbandsinstallation, jobbat på Sommarland, inom industri, haft praktik på caféer, restauranger, måleri.. Det är en ganska varierande arbetshistoria, men tyvärr är det inget som håller i sig just nu.

Det finns ytterst få saker som kan få mitt hjärta att smälta, som en kort, rödhårig tjej med "fina former", gröna ögon och ljus, fräknig hud. Såna tjejer har jag seriöst gått in i stolpar pågrundav, utan att egentligen var medveten om att jag ens tittat.

-Åkes tips-

Spel

World of Warcraft,
Rift,
Hellgate: London,
World of Tanks.

Filmer
Field of dreams,
Dancing with wolves,
Waterworld,
The postman.

Böcker
The Dragon reborn, Robert Jordan.

The Belgariad,
The Malloreon,
Belgarath the sorcerer,
Polgara the sorceress, Leigh and David Eddings.

Narnia chronicles, Carl S. Lewis.
The Amber series, Roger Zelazny.

The outrageous adventures of Ciaphas Cain, Sandy Mitchell.

Tvserier
The Stargate series,
The Walking Dead,
Battlestar Galactica,
The Andromeda,
How I met your mother,
Two and a half men,
The big bang theory.

  • Tillbaka